Frankenthal DK TUV & TUA

Cattery von Frankenthal Cat's

Cattery von Frankenthal's TUV & TUA den 11 februar 2006

Tyrkisk van rød/hvid

Tyrkisk Van TUV d
Rød/hvid

Stamtavle/pedigree

GIP Soyadi's Claudius & Diana.

Vi har 4 tyrkiske vaner.  De 2 ældste er rød/hvid. Det hele starede med en kælekat. Til påsken i 1996 købte vi vores første van kat Soyadi,s Claudis. Han var 10 mdr. da vi købte ham.

Et år efter fik han følgeskab af hans hel søster bare et år yngere. Soyadi,s Diana var 1 år og 1 mdr. da vi købte hende i 1997. Samme dag som prinsse Diana blev dræbt ved en bil ulykke i Paris. Nej, hvor blev Claudius glad, da han så hende midt på vores sofabordet. Men den glæde var absolut ikke gengældt fra hendes side. Hun flyttede under vores sofa de næste 3 døgn. Claudius bliver 10 år den 21 juni og Diana 9 år den 7 juli.

Den 7 juli 2006 skal vi fejre Møvs (Diana) 10 års fødseldag. Hun holder sig godt, når man tænker på at hun blev opereret for knap 2 år siden, for kirtelkræft. Derfor skal hun have noget ekstra lækkert.

Claudius bliver 13 år her den 21.juni 2008 og han er stadig frisk og har sine egen meninger som altid.

Diana fylder 12 år den 7. juli 2008 og det bliver nok hendes sidst, desværre. Vi havde hende med hos dyrlægen den 28. maj 2008. Her fik vi bekræftet at hun har atter fået kirtelkræft. Dyrlægen og jeg blev enige om, at hun ikke skulle igennem en sådan stor operation igen, da der kun vil være 80% chance for at såret ville hele op. Så nu har vi hende desværre kun på lånt tid. Men vi håber da at det bliver længe.

Tyrkisk van tortie

Tyrkisk van TUV f 63
Tortie (rød/sort/hvid)
Stamtavle/pedigree

IC/PR Cadi Van Kedi von Alelix.

Cadi Van Kedi von Alelix blev købt i 2003. Hun kom ind i vores katteri ved et tilfælde. Der var en opdrætter, som havde en hunkat til parring og så hende der. På det tidspunkt havde de hørt om, en der måske var interreseret i en sort/hvid van hunkat.

Jeg formidlede kontakent, men jeg sad med et håb om at de ikke ville købe hende. Jeg var faldet pladask for Cadi og ville selv meget gerne have hende. Gudskelov havde de ikke tid til Cadi og hun blev min.

Mit køb blev ikke velset hos alle i den Danske tyrkiske van verden, da hun ikke var rød/hvid. På det tidspunkt fandtes der allerede en sort/hvid van, men han var kastrat. Den var derfor ikke et modspil til den rød/hvide van i Danmark.

I dag findes der endnu en Tortie TUV f van på sjælland, den kom i 2004. Der er blevet født 2 TUV f i Danmark i år 2005 i katteri Safkan Kedi. Der er blevet importeret en TUV f fra Sverige, i november 2005. Der er også kommet 2 sort/hvid TUV n vaner til Danmark fra Sverige i 2004, som kommer til at indgå i avl.

Cadi blev mor den 15 juli sidst på eftermiddagen til 3 sort/hvide killinger, for øvrigt Danmarks første. 2 hanner og en pige og hun er reserveret. Se deres egen side.

Cadi er blevet parret og vi venter killinger sidst i juli 2006. Vi har brugt Safkan Kedi's Joackim TUV e 62. Det bliver hans enste kuld, da han er kasteret efter parringen.

Cadi fødte den 31 juli 2006 imellem kl. 14.00 og 17.00, 6  killinger. Hun var meget stresset over at have født dem så hurtig. Her overlevede de 5, da hun havde kommet til at bide 3/2 del af dens hale. Læs mere under "Cadis kitten"Tyrkisk van blå/hvid

Tyrkisk van TUV a 62
Blå/hvid

Stamtavle/pedigree

IC Adtrelo Vandal.

Adtrelo Vandal blev købt i 2004 til Cadi Van Kedi von Alexis. Det er ikke lige til at gå ud og købe en avls hankat. Speciel, når jeg ville have den i enten sort/hvid eller blå/hvid. Jeg havde også tænkt på creme/hvid, men den ville tynde den rød/hvid van op og den rød/ hvide farve vil blive forringet på længre sigt. Der er jo ikke så mange fetile van hankatte i Danmark.

Adtrelo Vandal er den enste blå/hvid tyrkiske van i Danmark på dette tidpunkt.

Vandal er fra England af og er dejlig stor van hankat. Han skal altid først se vores gæster an, meget grundigt, før han kommer frem og siger goddag. Han er frygtelig mad glad og trodser gerne sin tilbageholdenhed for at kunne tigge ved bordet, gæster eller ej.

Han blev far til et kuld killinger med en rød/hvid van hunkat (ejer Pernille) den 7 juni 2005. Der blev 3 levedygtige killinger. 1 han, som er creme. 2 tortie hunner som er sort/rød/hvid hvor den ene er odd eyed. De 2 er TUV f 62 og TUV f 63 er begge reserveret. Se killingelisten.

Han (TUV a 62) blev atter far sammen med vores Cadi (TUV f 63) og de fik 3 killinger den 15 juli 2005. Det blev Danmarks første sort/hvide kuld tyrkiske vankillinger. 1 hun (solgt) og 2 drenge. Der kommer en side om dem som I kan følge dem.


Så er Vandal  og Soyadi's Anamur (TUV d 62) blevet forældre til 3 killinger den 13 maj 2006. 2 hanner og 1 hun. 1 creme/hvid han, TUV e 62. 1 rød/hvid han, TUV d 62 (solgt) og 1 blå tortie/hvid hun, TUV g 62.

Den 31 juli 2006 blev Vandal bedstefar til 6 killinger, dog overlevede kun de 5 af dem. Læs om dem under Cadis killinger/kitten.

Tyrkiske angora

Tyrkisk angora TUA w 62
hvid
Stamtavle/pedigree

SP Soyadi's Brutalis Burdur.

I 1999 var vi omkring katteriet, hvor vi havde købt vores første 2 vaner. Det blev til en meget dyr jordbærtærdte og kop kaffe. Vi skulle jo ikke have flere katte, sagde min mand.

Vi havde da godt lagt mærke til de 2 hvide katte hos dem flere gange. De kom altid en i møde og hang op ad en. Altså en rigtig social kat, imodsætning til en van. Jeg var ikke med på havevandring og et kig ind i løbegårdene.

Min mand blev ved med at snakke om den store hvide tyrkiske angora i den sidste løbegård da vi kom hjem. Jo, det er Soyadi's Brutails Burdur og han er 1 år 3 mdr. og er til slag, men vi skal jo ikke have flere katte?

Godt gættet ugen efter kom han op til os. Men vores Vaner Claudius og Diana skulle først accepter ham. Fik en prøve tid på 1 mdr.. Det lykkes
.


Vi havde bemærket at han ikke var så elegant, når han skulle springe op. Senere bemærkede vi også at han trak lidt på hjøre bagben. Vi havde ham til dyrlægen den 28. maj 2008 og nu får han medicin for gigt og nu håber vi at det hjælper. Ellers må vi om der findes en anden form for at hjælpe ham med hans gigt. Han er jo "kun" 10 år gammel.

Den 11. november 2013 måtte vi tage afsked med Anton efter 14 år 0g 4 mdr.. Må indrømme at det var svært, da han var vores første tyrkiske angora og han er af den klassiske tyrkiske angora, som vi desværre ikke får at ser mere. Han var utrolig lige til det sidste selv om han havde fået slidegigt og det sidste 1½ år fik smertestillende medicin. Han spiste kun vådfoder og fik rå kyllingbryst eller kalkunbtyst. Han fik en rigtig god sommer som han nød på terrassen og solens varme stråler. Han blev 15 år og 7 mdr.

tyrkisk angora

hvid

GIC/PR Soyadi's Aybike.

Som bekendt siger man "lige børn leger bedst". Så vi besluttede os sidst på året 1999 at vil ville have en hvid hunkat. Denne gang skulle den have et kuld killinger eller 2 før hun skulle steriliseres.

Den 14. januar 2000 kom Soyadi's Aybike til verden, som den eneste hvide killing i et kuld på 5. Hvor heldig kan man være? Hun blev vores første killing vi købte. Vi troede at hun var en "damp killing", der var knald på 24 timer. Puh ha!

Den 1. september 2002 fik vi vores første kuld angora killinger. Aybike var en rigtig god og stolt mor. Her i år 2005 får hun lov til at få sit sidste kuld killinger.


Den 7 mats 2006 blev Aybike mor igen. Dog fik hun kun 2 killinger. Begge hanner. 1 hvid han, TUA w 61 (solgt) og 1 brun spottet med hvid han, TUA n 09 24 62 (solgt).

IC Pirlanta'dan Black Devil & GIC Soyadi's Aybike er blevet parret. Så vi håber på killinger ca. 23. maj 2007.

Født den 24. maj 2007 2 hvide hanner. Vores E kuld. Begge odd-eyed. Erdeniz/Abra og Ekrem/Kadabra.
Erdeniz blev solgt til avl i Norge. Ekrem som kæl i Thisted.

Aybike kan nu smykke sig med titlen OLDEMOR. Det blev hun den 12. april 2008, da hendes barnebarn Autumn fødte 4 dejlige killinger. Men bedstemor og barnebarn kan ikke altid enes. Hun knurre også af sine oldebørn. Vi tror det er fordi at Aybike gerne selv at have killinger.


Aybike fik sit sidste kuld d. 6. marts 2010. 3 hvide -1 odde- eyed og 2 med blå øjne. Alle 3 hanner. Jerfi/Rip - Jemal/Rap og Jorin/Rup. De blev solgt som kæl. Jorin forsvandt blot 3 mdr. fra sin ejer i Års. Jerfi blev solgt til middelfart og Jemal blev omplaceret hos Jorin tidligere ejer senere, da hans ejer var blevet i lykkelige omstændigheder.

Den 13. maj 2013 måtte vi tage afsked med Aybike og sende hende over på "Den anden side". Det blev til over 13 gode år.
Hun har født 12 killinger i 4 kuld. 5 2002 (A klud) - 2 2006 (C kuld) - 2 2007 (E kuld) - 3 2010 (J kuld).  En hun og 11 hanner blev det til. Hvor i alt 3 hanner indgik i avl. 1 England - 1 i Polen og 1 i Norge.
Biker var en rigtig god mor, men også en "dame" der vidste hvad hun ville. Hun var glad for mad og det kunne ikke ses på hendes vægt.
Desværre var hun ikke glad for at udstille som fertil. Vi havde hendes senere med, da hun var neutraliseret. Men desværre satte en begyndende kirtel kræft punktum for dette. Vi vil mindes hende for de mange timer, stunder og killinger vi fik sammen i de 13 år.

Tyrkisk angora TUA w 62

Tyrkisk angora

Tyrkisk angora kuld
4 hvide & 1 brun spottet tabby med hvid
Stamtavle/pedigree

Soyadi's Aybike's kuld var det enste kuld tyrkiske angora killinger i år 2002. Der blev ikke født angora killinger i Danmark år 2003. Vi er kun 2 opdrætter i Danmark i øjeblikket.

Der kom 5 killinger. 4 hvide og en farvet.

Alisan von Frankenthal TUA w 62 blev solgt som kælekat i efteråret 2003. Han bor i Gug og vi har kontakt til ham og vi ser han jævnligt.

Atakan von Frankenthal TUA w 63 blev solgt til England som avlshan. Han forlod Danmark den 2 september 2003. I England kræver de at katten er i karantæne i ½ år efter blodprøven, hos opdrætteren (mig). Han har fået 2 kuld og er nu kælekat derovere. Her har jeg også kontakt til opdrætteren.

Abidin von Frankenthal TUA n 09 24, 62 blev solgt på verdens udstillingen i Bella Centeret i 2003. Han bor i Glostrup og her er han kælekat. Her har vi også kontakt til hans nye familie. Desværre ville mange ikke tro på at han var en tyrkisk angora, de tog ham for en norsk skovkat eller en krydsning. Men den tyrkiske angora findes i mange naturlige farver.

Alican von Frankenthal TUA w 62 blev solgt den 28 december 2004 som avlshankat i Polen. Han fik sit første kuld først i marts sammen med Taje. Her har vi også tæt kontakt med katteriet.

Ayfer von Frankenthal TUA w 62. Hun er solgt til en familie i Skørping i oktober 2005. Hun trivs ikke særlig godt i en stor flok.

Tyrkisk Angora

SC/IP Pirlanta'dan Black Devil

Pirlanta'dan Black Devil købte vi som en fælles julegave i julen 2003. Vi havde set ham i Duisburg i december 2003. Vi syntes at det ville være flot kontrast til vores hvid angoraer. Ja, også for at vise at angoraen fandtes i andre farver end hvid.

Vi hentede ham den 3 januar 2004 på en rasteplads syd for Hamburg - Osterthaler. Vi købte ham som sort. Da han begyndte at få en kraftig pels fordi han havde fået adgang til løbegård, kom der ca. 5 uger efter fik ham, en hvid plet imellem bagbenene (pokkers osse) og EMS kode skulle ændres på hans stamtarvle.

Behøver jeg at skrive han er mor lille mis? Han er ren rigtig bølle, men han er jo hankat og han vil helst ikke dele mig med de andre.

Sambo (som vi kalder ham) blev far mandag morgen den 18 juli 2005 til en hunkilling på 105 gram. Hun er hvid med en sort "kalot" som vil forsvinde når hun bliver ældre.

Tyrkisk Angora TUA n 09 62
sort med hvid

Stamtavle/pedigree

Sambo går og venter på damebesøg, her sommeren 2006.

Søndag den 15. november 2009 på JYRAKs udstilling i Hobro var han oppe hos dommeren Åse Nissen og han fik sit cert. og ja det var så det sidste. Det tog 25 før vi fik de 21. Vi havde taget med til at fejre det, men for det første havde jeg glemt certifikatet fra Albertslund og samt at udstillingen ville slutte senest 16.20, da nogle dommere skulle nå et fly. Så den næste udstilling vi udstiller på i JYRAK vil vi bestille kokarder både JYRAKs og FIFe's. Der var ikke flere FIFe kokarder på udstillingen i Hobro. Vi skylder ham efter den lange vej vi har gjord og han er den først farvede tyrkisk angora der har opnået den titel. Det er ellers kun de hvide som har opnået den titel.

Ny tyrkisk angora

Tyrkisk angora TUA f 09 22
bruntabby blotched bicolour/tortie
Stamtavle/pedigree

IC Tansdale's Colourme Autumn.

Vi har haft kig på hende her. Hun hedder Tansdale's Colourme Autumn og er født den 5 december 2004.

Vi har længe haft kig efter en ny angora hunkat ud over vores Ayfer. Hvid skulle den nye ikke være, gerne en tortie. Men havde også kig på sort eller blå eller rød.

Vi blev forelsket i hende første gang vi så billeder af kuldet, som Atakan von Frankenthal (mit eget opdræt) er far til. Så jeg kender faderens baggrund. Hendes mor er fra USA og hendes baggrund er lidt mere vanskelig at vide noget om med sikkerhed. De laver nemlig ikke den klassiske linie af den tyrkiske angora.

I England lave de 60'erne et modspil til den Tyrkiske angora, hvor de brugte en Orientaler. Den rigtige tyrkiske angora findes kun i narturlige farver og kun disse er anerkendt i FIFe. Derfor vogt jer for angora med farverne (b) chokolade, (c) lilla, (p) fawn,  (o )el.(q) cinnamon og maskede de er ikke anerkendt i FIFe.

GIC Soyadi's Aybike C kuld

Tyrkisk angora kuld.
1 hvid han og 1 brun spottet med hvid.

Stamtavle/pedigree

Der kom kun 2 i hendes kuld. Begge hanner. De er født den 7 marts 2006. Der var ca. 6 timer imellem dem. Den farvede kom først og til sidst kom den hvide.
Det er Det første kuld tyrkisk angora i år i Danmark.

Cahil von Frankenthal dk. TUA n 09 24 62. Han er solgt. Vi vil bruge ham på udstillinger indtil den rette køber kommer. Så Bogense søndag den 3 september 2006 vil blive hans første udstilling.

Cahid von Frankenthal dk. TUA w 61. Han er solgt som kælekat til en familie i Rødover. Han blev hentet den 25 juni 2006.

Læs mere under Aybikes killinger/kitten.

Nyeste kommentarer

11.11 | 10:18

Ja vi har 2 dejlige drenge tilbage. Osman hvid en glad, legesyg, meget s...

11.11 | 08:26

Hej. Har I nogle til salg, eller har de alle fået nye hjem. Mvh Pernille

07.10 | 20:52

Hej Vicki! Har en blå og en hvid tyrkisk angora tilbage. Du er velkomme...

20.07 | 16:55

Hej så blev der født tyrkisk angora killinger d. 8 juni 2022 Salgs klar 2...