Frankenthal DK TUV & TUA

Fra kælekat til opdrætter

Vores første tyrkisk van

Vores første tyrkisk van

I 1973 så jeg for første gang et billede af en tyrkisk van i Lademanns katteleksikon. WAU! Men på det tidspunkt fandtes der ikke nogen i Danmark.

Der skulle gå "nogle" år, før jeg igen kom ind på en van. Jeg ville engtlige have haft en rød perserkat, som skulle hed Alf. Men efter at have set dem, ønskede jeg ikke denne race. Året vi skriver om, er blevet til 1995. Det var samme år, jeg så min første levende tyrkiske van på en udstilling i Støvring.

Men der gik yderlig et år og før vi købte vores første van kat. Det blev til flere besøg hos katteri Soyadi. Det blev Soyadi's Claudius på 10 mdr.. Oprindelig ville jeg have en killing. Troede at jeg ville kunne præge killingen. Men den bliver præget af sin mor og opdrætteren i sine først 6 uger.

Claudis tog meget af vores tid, da han var alene kat. Jeg brugt 2 til 3 timer dagligt på ham. Han deltog i alt vi lavede i lejligheden. Han fik også lært at gå i sele. Men med meget tålmodighed lykkes det. Vi kunne godt se at vi svigtede ham, da vi fik meget mere overarbejde. Vi havde også sat lejligheden til salg og kiggede på huse, som var egnet til at bygge løbegård ud fra huset.


I år fylder han 10 år den 21. juni 2005. Som dog tiden går. Jeg syntes ellers jeg lige har købt ham.

På hans fødselsdag slog der 9.000 lyn ned bare i Nordjylland og det regnede ikke DET STYRTEDE NED i flere timer.

Flovt at vi kunne glemme hans fødselsdag den 21. juni. Men lørdagen gav han "festmiddag" for de andre katte i husstanden. Først kyllingen suppe og derefter kogt kyllingebryst. Han blev trods alt 11 år = 60 år. Så nu er han efterlønner.

Vægt: 23.01.2007,

.

Ja nu er han blevet 12 år den 21. juni 2007.

Som tiden dog går og han er nu blevet 13 år. Jeg syntes at det ikke er så længe siden jeg købte ham. Han er stadig sund og rask til sin alder.

Her de sidste måneder op til julen 2008, kan vi nu se at du er begyndt at vise din alder. Vi håber da at du får nogle år mere, inden du forlader os mæt af dage.

Vi havde dig med ude hos dyrlægen onsdag den 19 . maj 2009, da vi var lidt bekymret over han har tabt sig og har fået en grim tør hoste. Nogle dage er den knap så slem. Kun når der er fugt og tåget vejr og det bryder du dig slet ikke om. Dyrlægen sagde, at der ikke var mislyd på dine lungerne og alt det andet mærkede som det skulle. Du er ok og frisk til din alder. Det vare heller ikke længe før du runder de 14 år og i katte alder 72 år.

Søndag den 21. juni 2009 fyldte han så 14 /72 år. Man kan godt se at Basse er blevet gammel og han kan heller ikke mere klare vejrskift uden at han hoster og hiver efter vejret. Vi er godt klar over, at vi skal holde øje med ham. Vi er begyndt at indse at han nok ikke oplever julen 2009. Men han hyggede sig, da han atter fik lov at komme op oven på. Middagen bestod i kogt kyllingebryst med lunken suppe til alle. Der var rigtigt flot sommervejr. Dog truede det med regn, men det var forbigående, så det holdt tørt.

Onsdag den 1. juli 2009 måtte vi tage af sted med dig Basse. Det var nu ikke nemt at skulle sende dig " over på den anden side". Dyrlæge tjekkede dig og dine lunger var der væske i og hjertet skulle arbejde hårdt.

Din temperatur blevet taget i håb om, at det var noget, vi kunne "reparere", men du var feberfri.

Turen til dyrlægen havde stresset dig og varme gjorde det ikke bedre. Du var ellers blevet tjekket den 19. maj 2009 og her var alt ok. Du blev til 14 år og 10 dage, hvor vi købte dig som 10 mdr. gammel og nu hvor vi måtte sige farvel til dig. Du kommer atter hjem igen, i en lille mat blå urne. Her skal du stå sammen med din søster Diana.


Tak for alt Basse. Du var vores allerførste første van kat. Du gav os den glæde at vi måtte eje flere og endte med at blive opdrætter af racen. Du havde din egen mening og ville gerne bestemme tingens gang, som nu en tyrkisk van gør. Men her er nu meget tomt, uden dig og dit lille "frække kække" mjav. Ja og dine kærligheds bid, når du syntes, at nu var det din tur at få opmærksomhed. Du blev sur, når jeg redte dig igennem, især når du fældede og du fik kunder. Jeg kunne blive ved, men vi har jo også mange gode år bag os.
Du bliver ikke glemt Basse. Tak for en dejlig tid vi havde sammen!

Torsdag den 9. juli fik vi besked at din urne var kommet tilbage og stod og ventede ude ved dyrlægen. Så vi henter dig her mandag den 13. juli hjem igen. Har siddet i dag og kigget de sidste billeder af dig inden vi tog den tunge gang ud til dyrlægen. Der kommer en masse minder frem Basse. Du bliver lagt ind på Møv's (Diana) cd, så kan vi altid finde jer 2 og kigge på de sidste stunder der blev alt for kort.


Den 21. juni 2010 ville du have fyldt 15 år. Men sådan blev det ikke.  Vi fik fornyet vores katterigodkendelse samme dag. Så det vil også være en minde dag for os. Men glemt er du ikke.

GIP Soyadi's Claudius TUV d 63. på sin 14 års fødselsdag 21. juni 2009

GIP Soyadi's Diana

Vores anden tyrkiske van

Vi købte vores anden van kat som et stykke legetøj til Soyadi's Claudius. Men skæben ville noget ganske andet. Vi hentede hende i 1997 sidst i august.Hun var da 1 år 1 mdr.

Claudius var henryk over hende, selv om hun var søster til ham og bare et år yngre. Der gik faktisk godt et år, før han begyndte at opsøge os, som før vi købte hende. Han havde nok i Diana.

Hun blev min mands kat. Jeg kunne godt bruges, når hun blev "uvenner" med ham. Hun er en rigtig dame med sine egne meninger og hvis de ikke blev opfyldt, droppede hun ham til fordel for mig.

Da vi ikke skulle være opdrætter, blev hun sterilliseret. Det er noget vi har fortrudt mange gange bagefter. Hun burde have haft et enkel kuld killinger inden.

I 2004 opdagede vi desværre en knude i en af hendes mælkekirtel. Hun fik fjernet den og de 2 ved siden af i august 2004. Det var et stort indgreb, men hun har det godt i dag.

Den 7 juli 2005 fylder hun 9 år.

Vi er glade for at Diana er blevet 10 år her i år 2006. Hendes udsigter var jo ikke alt for gode bare for et par år siden. Hun fik konstateret kirtelkræft, dog godartet.

Vægt den 23.01.2007 4.100kg.

Ja så blev hun 11 år (60 år) den 7 juli 2007. Hun har det stadig godt og det er vi glade for også at vi lod hende operare dengang.

Den 6. februar 2008 var hun hos dyrlægen og fik sin vac. I og blev tjekket. Vi har haft hende med når vi alligevel skulle til dyrlæge og hun er derfor blevet tjekket løbene efter hendes operation i 2004. Hun var ok. Men jeg opdagede her i maj, at hun havde store brystvorter. Da jeg nogle ugere senere tjekkede hende ja så var jeg godt klar over, hvor det bar hen. Vi fik da også bekræftet det hos dyrlægen at det var kirtelkræft igen. Men at begynde at skære i hende i den høje alder, var der igen grund til, da hun måske kun hele op til 80%. Så nu har vi lovet dyrlægen at holde øje med hendes helbred.

Den 7. juli fyldte hun så 12 år og vi ved godt at vi har hende på lånt tid desværre. Hun fik grillet kylling og fasanbryst og det passede "damen".

Hendes knuder vokser hastigt, men hun har det ellers godt. Hun ligner stadig sig selv og spiser godt. Hendes toilet besøg er også ok.

Her den 12. oktober må vi nok se i øjene at det laker mod enden for Møv. Der er hul på 2 knuder og hun taber sig lidt hver uge. Hendes humør fejler ikke noget. Men er der nogen som kan skjule deres smerte er det en kat. Hun bliver forkælet med små pater, men hun spiser dem ikke med samme apatit, som for 14 dage siden. Det bliver meget svært at skulle sige farvel til hende.

Mandag den 20. oktober 2008 aftalte vi med vores dyrlæge at Møv skulle afsted herfra. Det var en utrolig svær beslutning at tage men det gik meget hurtig ned ad bakke med hendes helbred.
Torsdag den 23. fik hun første sal for sig selv, da jeg kom hjem fra arbejde. Alle de andre katte var blevet fordelt rundt om i huset. Vi hyggede og lidt senere kom ud til sin sidste gå tur ude i haven. Den nød hun. Så fik hun rejer til aftensmad. Dem tåler hun ellers ikke, men pyt man har jo lov til at synde den sidste dag. Det var bare guf.
Natmad blev det også til igen rejer. Hun fik nu soveværelset for sig selv og hun sov hos mig. Næste morgen kyssede jeg hende farvel. Det var en meget lang dag og mange tanker gik igennem mig ude på arbejde.
Det var Georg der skulle gå den tunge gang og Møvs sidste rejse. Der var aftalt tid kl. 13.30. Han hentede hende, da han kom hjem fra arbejde og kørte hende ud. Jeg kunne ikke klare den tur og havde da heller ikke travlt med at komme hjem, da jeg vidste at hun ikke var der mere.
Hun vil blive kremeret og vi har valgt en blå urne med glasur. Hun vil få en plads i vores præmie skab. Her skal hun stå sammen med de 2 BIV og 2 NOM hun har fået og alle hendes kokarder.

Tak for alt Møv.

Ja kære Møv du var godt nok savnet her i julen og vi kneb da også en tåre over du ikke er her mere. Vi mindes når du tog din tur rundt under juletræet og daskede til kuglerne hvert år. Ja det var den eneste gang om året du var uartig. Men vi syntes at det var så sødt og der blev købt "missekugler" som kunne holde til din dans under træet.

Der vil senere blive lavet et link hvor "Vi mindes" på denne hjemmeside.

Fik din stambog tilbage her i dag den 26. maj 2009 fra Felis Danica efter vi har afmeldt den. Det tog sin tid at sende den ind. Vi tænker stadig meget på dig og vi mindes levende de mange sjove timer og år, vi har haft med dig. Her er stadig tomt og dette hul har en anden aldrig kunne tage og fylde ud.

Her mandag den 13. juli sad jeg og lagde billeder ind af din bror Claudius og kom til at gense de sidste fotos af dig. Basse (Claudius) billeder bliver lagt ind på din minde CD. Det gør stadig ondt at gen se dig efter så lang tid.

Kære Møv/Diana lørdag den 24. oktober 2009 sad Georg og jeg og mindes dig og det var nu allerede gået et år siden vi måtte tage afsked med dig. Du er stadig ikke glemt ej heller din storebror Claudius. Vi mindes dig og huskede alle de sjove ting, vi havde oplevet med dig også den sidste dag, hvor du gik den sidste tur i din elskede haven.

7. juli 2010 ville du have blevet 14 år og vi tænkte på dig igen. Vores lille Döndü elsker også din vindueskarm. Tænk sig at en datter af Cadi Van Kedi von Alxis fødte et kuld killinger på dagen 3 tortie og 2 sort/hvide hanner.

2017 snakker og mindes dig stadig "Møv". Sikkert fordi, at Döndü ligner dig meget af sind og sjæl, og er den sidste rød/hvide Tyrkisk van vi har tilbage. Hun bliver 11 år d. 30. juli 2017.

GIP Soyadi's Diana TUV d 62, TUV d 62 Tegner: Karl-Heinz Stachowitz

EP Soyadi's Brutalis Burdur

Vores første 

Vægt den 23.01.2007 6.470kg.

Lørdag den 1. marts 2008 fejrede vi hans 10 års fødselsdag med kogt kyllingbryst, som hovedret og kyllingesuppe til forret. Det var noget der passede ham og man kunne se at han nød alt den opmærksomhed han fik, også den fra vores gæster. Vi fik dog andebryst i rødvinsovs med kantareller. Hvem tiggede?

Anton er begyndt at halte. Så han kom på gigt medicin, da vi (dyrlægen og os) mente at han nok havde fået gigt. Men da virkiningen ude blev, ville vi prøve noget nyt. I samråd med dyrlægen blev vi eneig om, at prøve en kiroprakter i Sæby. Han fik et tjek og en behandling. Men han halter endnu, men var oppe her den 15. juli og kiroprakteren var tilfreds med ham og han fik en ny behandling. Han siger det er en gammel skade der driller ham. Men vi kan ikke lige huske at han skulle have haltet og hvis var han kommet til dyrlægen. Men katte er rigtig gode til at skujle deres smerte. Det er hans iskast der driller ham. Han får lagt 2 isterninger lige over haleroden til at lindre lidt. Ham der er så kuldskær, men han nyder det nu, så det må gøre godt. I søndags gik han selv ned af trapperne, men næste dag haltede han fælt igen.

Torsdag den 31. juli var vi igen i Sæby med Anton. Vi sad på gulvet og han tog godt fat i hans højre bagben. Der blev taget ved og bagefter skulle han så gå rundt i lokalet, men her skulle der lokke middel MAD og jeg kunne gå rundt med ham så hans kiroprakter kunne se hvordan han gik. Han vil ikke slippe af med sin halthed. Men så længe han ikke har smerter og har det godt i det daglige. Hvis han fik det værre skulle vi tage kontakt igen. Men vi skal da holde et vågen øje med ham fremover.

Det går rigtig godt med Anton. Hans halthed har foretaget sig meget. Dog er den ikke helt væk. Der skal lidt tålmodighed til inden, det for tog sig, men det havde kiroprakteren også sagt. Det var hvis bare os der syntes at der ikke skete noget. Så Anton din julegave bliver en tur mere til Sæby og få en tur til. Det er jo også for at han kan se resultatet af hans behandlinger på Anton.

              tyrkiske angora

Jo vi var lykkelig ejer af 2 tyrkiske vaner og skulle ikke have flere katte i huset. Men skæben ville noget ganske andet.

Vi havde kontakt til opdrætteren af vores vaner og kom på besøg der. Vi begyndte også at udstille sammen med dem og første gang var foråret 1998 i Nørresundby. Her havde vi set "de her hvide tyrkiske angora" og mere blev det ikke til eller gjorde det???

Som jeg skrev ville skæben noget andet. I 1999 var vi på besøg hos dem og pludselig var min mand solgt på stedet. Han snakkede meget om den kæmpe store hvide kat bagerst i løbegården som havde "overfaldet" ham for at blive krammet og kælet for. Husk nu hvad jeg skrev IKKE FLERE KATTE.Ha ha ha!

Jo jo kære læser I kan nok godt gætte hvordan det eventyret ender.

I dag (2006) er vi ejer af Danmarks største tyrkiske angora og han mangler 2 certifikater i at blive Europa Premier. Det er ikke så lige til, da nogle dommere syntes han er for stor. Han er meget stor, men han kommer også fra de gamle liner af den tyrkiske angora, som desværre er blevet blandet og racen efterhånden ikke ligner den oprindelige.
 
Den tyrkiske angora var ved uddød i 60'erne og der blev lavet et avlsprogram i Ankara og Izmir Zoo for at redde racen, da den er stamfar til mange kendte racekatte og DERFOR SKAL LINERNE HOLDES RENE. Men det ser nogle dommer og opdrætter stort på. Desværre.

De senere år har flere dommere være positiv overrasket over mødet med vores klassiske line af angoraen.Det er dejlig at de stadig bliver værdsat hos dem. Men standarten er skrevet for den klassiske line.

Sidste nyt er at man vil prøve at ændre standardten til det nye look. Men hvor er den oprindlige tyrkiske angora henne???
Kan oplyse at den bliver ændret fra 1 januar 2007. Men jeg vil trække ting frem som der passer på min angora. Man kan ikke få den perfekte kat og så er det lige at øerene er for små efter standarten, det går nok, da han kun magler et certifikat i at blive EP.


Ja så blev han EP i Ekkeberg Hallen lørdag den 21 april 2007 i Norge. Den 30 juni 2007 hentede han sin FIFe og JYRAK kokarder i Hedensted.

14. februar 2012 skal Anton til kontrol efter 20 dage på smertestillende medicin.
For 20 dage siden var han hos dyrlægen sammen med Autumn, Sambo og Cadi til deres årlige eftersyn og vac..Men vi ville godt have at Anton blev kigget lidt efter i "sømmene".
De andre 3 kom med hjem, men vi lod dyrlægen beholde Anton til en blodprøve og røntgen samt en tandudstrækning og rens.
Spørg om man var nevøs for resultatet af blodprøverne? Jeg fik ringet og hører om hvordan det stod til med ham. Hans blodprøve ville gøre enhver ung kat misundelig. Hans røntgen ja der havde hun set være gigt i bagbenene. Han havde dog tabt sig lidt. Så nu venter vi spændt på, om han skal ned i dosis med det smertestillende.
Men han er blevet mere livlig og sover kanp så meget som før. Dog fedter han indefra eller som dyrlægen sagde det er hans hud. Vi har købt en speciel shampoo til ham, men har ikke brugt den, da vi venter for at se om hans pels ændre sig under behandlingen.
Hills gigt tørfoder spiser han gerne. Han spiser gladelig 12 + i vådfoder fra Royal Canin, men ikke om han vil spise det i tørfoder.
 

15.02.2012. Så blev Anton tjekket. Dyrlægen kunne se at han var mere livlig og snak saglig end sidst han var der. Han havde også taget lidt på. Det var fint at vi ikke havde vasket ham både på grund af vejret (kulden), men også så hun kunne se om der var sket en forandring. Hans pels var ikke så fedtet mere og vi aftalte at se tiden an. Dyrlægen mente at det ville rette sig stille og roligt,  som han fik det bedre.
Vi aftalte at han skulle fortsætte med sin dosis medicin i en mdr. mere og så skulle han ind og tjekkes igen. Men så er foråret også ved at være på vej.
1. marts fylder han jo 14 år.


Her den 1.marts 2012 rundede han så de 14 år (72 år). Han fik sit vådfoder 12 + og hans medicinen tidlig torsdag morgen efter eget ønske.
Da han havde fødselsdag lukkede vi tit op ind til hans ”spisekammer”, da han er på specialfoder og mine van piger er i god foderstand og behøver ikke yderlige til ”depoterne”.

Der blev kogt kyllingebryst og først fik han lunken kyllingesuppe og bagefter godt kogt kyllingebryst og resten af flokken elsker også de fødselsdage hvor der hygges og spiser godt. Bare det gryden står og simre er de der allerede og venter og venter på de kan smage.

Der skal bestilles tid ca. den 14., da der så er gået yderlig 4 uger på hans medicinen og dyrlægen vil gerne se ham igen.

Vi havde bemærket at han ikke var så elegant, når han skulle springe op. Senere bemærkede vi også at han trak lidt på hjøre bagben. Vi havde ham til dyrlægen den 28. maj 2008 og nu får han medicin for gigt og nu håber vi at det hjælper. Ellers må vi om der findes en anden form for at hjælpe ham med hans gigt. Han er jo "kun" 10 år gammel.  

Den 11. november 2013 måtte vi tage afsked med Anton efter 14 år og 4 mdr.. Må indrømme at det var svært, da han var vores første tyrkiske angora og han er af den klassiske tyrkiske angora, som vi desværre ikke får at ser mere. Han var utrolig lige til det sidste selv om han havde fået slidegigt og det sidste 1½ år fik smertestillende medicin. Han spiste kun vådfoder og fik rå kyllingbryst eller kalkunbtyst. Han fik en rigtig god sommer som han nød på terrassen og solens varme stråler. Han blev 15 år og 7 mdr.

EP Soyadi's Brutalis Burdur, TUA w 62 Tegner: Karl-Heinz Stachowitz

GIC Soyadi's Aybike

Vores anden tyrkiske angora

Nu hvor vi havde 3 katte, var det som om at Lange Anton var "lidt" alene. Katteri Soyadi's stod og skulle have et kuld tyrkisk angora killingerne med EC Esben af Thrige en hvid odd-eyed hankat og IC Kalif Bagdar's Princess Lea en sort/rød/hvid tortie hunkat. Vi bestilte en hvid hun, gerne med blå eller odd-eyed øjne.

Den 14. januar 2000, fik Lea 5 killinger. Her var kun en hvid og det var heldigvis en hun. Men hun var hverken odd- eyed eller blå øjet. Hun grønne øjne med tiden. Det går jeg ikke op i mere. I dag er det en bonus at få enten blå eller odd-eyed øjne.

Fik lov til at bestemme hendes navn (næsten da). Jeg gik ind på et tyrkiske rejseselskab og fik nogle tyrkiske pige navne. Dem fik opdrætteren og hun kunne vælge imellem dem. Vi var selv varm på Aybike, som betyder "måne stråle". Det blev også opdrætterens valg (uden at presse).

Vi fik hende hjem, da hun var ca. 3½ mdr. Katteri Soyadi's ville gerne have hele kuldet med på udstilling til bedømmelse. Her vandt kuldet i klasse II, som det bedste.
Stakkels Lange Anton kom til at hænge på hende. De er ½ søskende (samme far). De 2 rød/hvide ("gamle") vaner, syntes at hun var rædselsfuld og var alt for hyperaktiv og det gjorde vi med. Vi troede vi havde fået en "damp killing". Vi fandt aldrig rigtig ud af, hvornår hun sov. Bare man vrikkede med en tå, sprang "Biker" op på dynen og ville lege. Hun var også vores første killing og PUUUHHAAAAA!
Os som købte den første, som var på 10 mdr., nummer 2, som 1år 1 mdr. og nummer 3, som 1 år 3 mdr. var det noget af en prøvelse med en killing. De "voksne" skulle jo bare lige have at vide, hvad husreglerne  gik ud på.

I 2002 fik "Biker" sit første kuld, den 1. september 2002. Der var i alt 5. 4 hvide og en farvet. 3 hvide hanner, 1 hvid hun og den farvede en han. Hun er en stolt og god mor og praler gerne med sine killinger, når der kommer gæster. Dette kuld er vores A kuld

Den 7. marts 2006 fik hun atter killinger. Dog fik hun kun 2, men det er nogle store knægte. 1 hvid han, som fik blå øjne og 1 farvet han.  Potter (farvede) er første fødte og Harry (hvide) sidst født. De er så vores C kuld.

Vægt den 04.01.2007 3.800kg.

Aybike nedkom med 2 hvide odd - eyed hanner den 24. maj 2007. IC Pirlanta’dan Black Devil var far til dem. Vi havde ikke forventet 2 hvide, da hun indtil nu havde født en farvet i sine foregående kuld. Erdinzi blev solgt til opdrætter Ursula Linke i Norge. Erkem kom senere til Thisted som kælekat.

Aybike blev mor for sidste gang lørdag den 6. marts 2010. Vi vidste at Aybike var blevet 10 år da hun skulle føde. Men hun er en utrolig god og kærlig mor og vi spurgte dyrlægen, om hun var "for gammel" til at bive mor for den sidste gang. Det skulle der ikke være noget i vejen for. Så hun fik så sit fjerde og sidste kuld killinger.

Hun blev neutraliseret onsdag den 12. maj 2010 og fik en tandrensning ved samme lejlighed.

Til vores overraskelse fik hun 3 hvide hanner. Vi havde forventet en eller flere med farver. Hun har kun lavet en hun i sit første kuld og resten er hanner. Hun har født 12 killinger i 4 kuld. 5 2002 (A klud) - 2 2006 (C kuld) - 2 2007 (E kuld) - 3 2010 (J kuld). 

Kuld 1 A født:  01-09-2002

 Ayfer von Frankenthal DK                                        

 Atakan von Frankenthal DK                    

Alisan von Frankenthal DK

 Alican von Frankenthal DK                      

Abidin von Frankenthal DK    

Kuld 2 C født: 07-03-2006

Cahid von Frankenthal DK

Cahil von Frankenthal DK

Kuld 3 E født:  24-05-2007                                  

Erdeniz von FrankenthalDK                          

Ekrem von Frankenthal DK

Kuld 4 J født:   06-03-2010  

Jerfi von Frankenthal DK                       

Jemal von Frankenthal DK

Jorin von Frankenthal DK   

14. januar 2011 fylder hun såmænd 11 år.  

14. januar 2012 fyldte hun så 12 år, og det blev fejret med kogt kyllingebryst og kyllingesuppe. Ja, og det nød hun og alle de andre med. Hun holder sig utrolig godt, at man har lyst til at prale med bedstemor, oldemor og tipoldemor.  

Det var ikke nemt den dag vi skulle tage til afsked med dig. Du var noget af dame, og havde dine egen meninger og var en utrolig god mor. Du tog også gerne de andres killingere, når deres mor mente at når de var 12 uger skulle de klare sig selv.  

Vi græd, da vi kom ud til dyrlægen d. 13. maj 2013, men din kirtel kræft var så fremskredet at det var tid til at sende dig over regnbuen.

2017 mindes vi dig og alle de 4 dejlige kuld du har givet. Tænk sig, at den eneste hun killing du fik i først kuld d. 1. september 2002 lever stadig Ayfer og vi har kontakt til hende.

GIC Soyadi's Aybike, TUA w 62 Tegner: Karl-Heinz Stachowitz

IC Cadi Van Kedi von Alxis

Vores trejdie tyrkisk van kat

Cadi Van Kedi von Alexis fik vi ved et tilfælde. Jeg skulle bare videre formidle hende. Der var et dansk opdrætter par der havde været i Flakenberg og skulle have deres kat parret hos dem. Her så den en rigtig flot trefarvet van, på næsten 7 mdr. De havde hørt, at der var en, der måske ville gerne have en hunkat - godt nok sort/hvid. Jeg fik oplysningerne om Cadi og hun er trefravede (tortie) van og ringede. Men det var et dårligt tidspunkt at anskaffe sig en kat mere og det blev ikke til noget. Ja - I har nok gættet hvordan det gik, ikke?

Jeg var faldet pladask for hende, allerede før jeg så det første billed. Jeg sad og håbede på, at vedkommende ikke ønske at købe hende. Mit ønske blev opfyldt. Vi hentede hende til Danmark, da opdrætterens hunkat kom tilbage fra parring.

Cadi brød sig ikke om mine 5 tyrkiske angora killinger, dem gad hun sandelig ikke lege med. "Sådan nogle snotunger"! Hun er og bliver en Alexis både at sind og temperament. Damen har sine egne ideer og dem rokker man altså ikke ved. Hun kan bare ikke fordrage vores tyrkiske angora hunkat fra England af. Autumn ved også godt at hun ikke er på "hitlisten" over veninderne hos Cadi. Hun går direkte efter Autumn for at skade hende. Ja, Cahil går sammen vej, da hans aftegninger ligner Autumns.

Hun skabe også rør i den danske van verden, da hun var trefarvet (TUV f 63). Hvorfor forstod jeg ikke helt, da der havde været opdræt af TUV f før i Danmark, i 90'erne før Cadi kom til landet. I dag er der kommet flere til, og endda en enkel blå/creme/hvid (TUV g 62).
Sort/hvid er også kommet på banen, at Cadi fik sit første kuld, var de alle 3 TUV n, og det blev Danmarks første født den 15 juli 2005. Der findes en enkel opdrætter, som kun opdrætter sort/hvide vaner her i Danmark, på Sjælland.

Der finde i dag kun et par enkel opdrætter, der kun et par stykker der avler rød/hvid her i Danmark. Mange af os får nu et "blandet" kuld. Cadi fik sidst 4 rød/hvide og 2 sort/hvide den 31 juli 2006. Hun springer 2007 over, da der er planlagt/snakket om en del van kuld i 2007.

I kan læse mere om Cadis killinger under Cadi/kitten

Vægt den 24.01.2007 4.870kg.

Cadi har født 4 kuld.

Kuld 1 B født:  15-07-2005   

Beyza von Frankenthal DK                               

Balaban von Frankenthal DK                            

Balîm von Frankenthal DK     

Kuld 2 D født:   31-07-2006        

Dünya von Frankenthal DK           

Döndü von Frankenthal DK                 

Duyal von Frankenthal DK                    

Durukan von Frankenthal DK                

Devrim von Frankenthal DK   

Kuld 3 G født:  20-04-2008

Gökhan von Frankenthal DK                             

Güniz von Frankenthal DK                                   

Güzide von Frankenthal DK                                 

Güzin von Frankenthal DK                                   

Gaye von Frankenthal DK        

Kuld 4 H født:  12-04-2009         

Hümeyra von Frankenthal DK      

Cadi deltog på verdensudstillingen i Bella Centeret i 2003, og fik sit certifikat og en flot kokarde fra Royal Canin. Hun var den eneste 3 farvede tyrkiske van på udstillingen.

Til Specialeshow i Struer 1 april 2006 blev hun BIV (Bedste 3 farvede).

31.08.2013 blev hun IP

Cadi deltog i World Showet i Gigantsum 2013, og var nok en af de få katte, der også havde deltaget 10 år forinden. i Bella Centeret i 2003.

Den 11.05.2016 Cadi blev 14½ år, og det kan man ikke se på Cadi. Hun er flyttet op oven på, efter hendes "mand" Vandal gik over til regnbuen i oktober. Hun er faldet til, men det er kun hendes søn Balaban, hun vil gå sammen med.  Autumn  og Cadi er ikke perle venner, de skal stadig holdes adskilt. 

11. maj 2019 i dag på denne dejlige solskinsdag fylder Cadi Van Kedi von Alexis 17 år.
Cadis søn Balaban, har købt en "Morsdags blomst" til sin mor.
Har desværre ikke fået et godt foto af Cadi i dag, man er vel en rigtig diva. Tillykke Cadi

IC/IP Cadi Van Kedi von Alexis, TUV f 63 Foto: Kjeld Krogh Tegner: Karl-Heinz Stachowitz

IC Adtrelo Vandal


Vores første fertil van hankat

Vandal blev så vores IV tyrkisk van kat i huset. Det blev også Danmarks først blå/hvide van han. Jeg hentede ham i Kastrup 18. december 2003, hvor han landede fra England af. Jeg siger tak til Suzann Lloyd for hun fandt ham.

Hvad jeg ikke vidste den gang var, at det kom til at betyde utrolig meget for den Danske opdræt af tyrkisk van, hvad farverne angår. Dog findes der nogle enkel der stadig kun opdrætter de røde/hvide farver og det er godt, at der er nogen som stadig holder fast på det. Men han har været med til at mulige gøre, at vi fik mange nye FIFe godkendte farveviranter her i landet.

Vandal har lavet 2 kuld for Safkan Kedi, 1 kuld for Van Lehmkuhl og 2 kuld sammen med vores egen Cadi. Han er også blevet bedstefar til nu 5 kuld. 1 kuld Van Lehmkuld, 3 kuld Safkan Kedi og 1 kuld hos os selv. Så man kan nok godt sige at han har sat sit "poteaftryk" i den Danske vanverden.

Hans søn Safkan Kedi's Pierre, TUV e 62 er blevet EP og vundet 7 BIS og er nu Danmarks mest vinde van i FIFe.

Juli 2008 findes der her i Danmark 3 aktive blå/hvide  fertile van hankatte, samt et ungdyr som, snart vil indgå aktiv i avl. Den sidste er en søn efter ham.

8. juli 2010 er der sket meget og PT er Vandal den eneste voksen fertil blå/hvide van hankat der er aktiv.

Han er blevet en meget bestemt herre, og man skal omgå ham med omtanke. Men han er stadig mors ”lille” skødekat, og elsker at ligge og blive nusset. Gerne hen over min ”mussearm,” og en pote på tastaturet. Så jeg ved godt, hvorfor man får en mussearm. Det er når en hankat på 6,5 kg ligger oven på den, og du skal flytte ham med rundt sammen med musen. Dog er han stadig bange for fremmede, og gemmer sig, når de kommer og kigger.

Torsdag d. 27. oktober 2016 var det tid til at tage afsked med Vandal. Da han stadig var bange for fremmede, speciel mænd, fik jeg fri fra arbejde, og en tid hos vores dyrlægen. Jeg vil takke Bo, for den rolige og afslappede måde, vi fik taget afsked med Vandal.

IC Adtrelo Vandal TUV a 62 Danmark første blå/hvide fertile han.

lone lind 20.11.2010 15:50

hejsa.bor i kusadasi tyrkiet.har 2 odeyed hvide Van "gade"katte i min have og spise hver dag.ikke så sjældne her.håber på killinger som jeg måske kan gøre tamme

Barbara 22.11.2010 00:21

Hej Lone!
Har du nogle foto af dem? Kunne godt tænke mig at se dem, da det lyder spændene, med 2 afslages i baghaven.
Med venlig hilsen Barbara

Nyeste kommentarer

11.11 | 10:18

Ja vi har 2 dejlige drenge tilbage. Osman hvid en glad, legesyg, meget s...

11.11 | 08:26

Hej. Har I nogle til salg, eller har de alle fået nye hjem. Mvh Pernille

07.10 | 20:52

Hej Vicki! Har en blå og en hvid tyrkisk angora tilbage. Du er velkomme...

20.07 | 16:55

Hej så blev der født tyrkisk angora killinger d. 8 juni 2022 Salgs klar 2...