Frankenthal DK TUV & TUA

Rapport fra udstillinger Vrå 4. & 5. sep.

Vrå 4. & 5. september 2010

Udstillingen i Vrå den 4. & 5. september vil jeg huske tilbage på med glæde.

Vejen derop var nem. Hallen var bare god selvom man skulle ind i den anden hal. Ja og stemningen var bare hyggelig og fik snakket med en masse mennesker både opdrætter og publikum.

At vi fik 3 NOM og 1 BIV var bare utroligt og har aldrig oplevet dette ud over 3 NOM til Ankara Kedi’s specialshow den 26. september 2009. Da Ilayda skulle på scenen havde jeg ikke regnet med dette udfald at hun gik hen og vandt med 3 stemmer imod 1. At der skulle gå over 12 år før vi opnåede vores første BIS er utroligt og vi har endnu ikke helt fattet at vi fik det. Jeg vil sige en stor tak til de 2 stewarder der gik med vores katte om lørdagen og de gjorde et godt stykke arbejde. Balaban opnåede 1 stemme og Murat igen.

Søndagen regnede vi ikke med det store, men alle de 4 katte vi havde med skulle op til nomeringsrunder. Det blev så kun til en NOM til Murat. Jeg kan ikke mindes at have oplevet en tyrkisk angora har været på scene begge dage, ja måske en dag, men 2 dage i træk, nej. Han fik dog igen stemmer, men den tyrkiske angora blev præsenteret på scenen. En stor tak til hans steward. Man kan tydeligvis se at publikum ikke kender racen. Vores vinder Ilayda havde fået nok af show om søndagen og hun mente bestemt at hun havde gjort sit om lørdagen. Så vi valgte at sige nej tak til en NOM, da hun skulle have en god oplevelse og der er masser af tid til at udstille hende i.

Mine små tyrkiske angora drenge var meget livlige og kede sig bravt på udstillingen, men vi skal ind og ”tæmme” dem, så de kan stå og blive bedre præsenteret og de vil nå længere. Men de er nogle krudt ugler og der skal helst ske noget i den alder.


Nordjyske tog billeder og fik et interview og det skulle komme i det lokale avis. Jeg tror at han faldt for vores specielle bur pynt. Men vi gør reklame for vores racer. 
Har lavet et link til avisen.


Vi havde en utrolig god udstilling med en masse dejlige mennesker og vi glæder os til næste år, da det var den sidste udstilling for i år.  
En stor tak til alle.

4. & 5. september 2010 Vrå lørdag: 3 NOM - 1 BIV - 1 BIS Søndag: 1 NOM

Hedensted 30. juni 2007

Hedensted den 30 juni 2007

Normalt er det en fordel at have betalt sit gebyr før udstillingen og man kom hurtig ind. Men alle har åbentbart fundet fidusen, så den betalte kø, var meget lang. Lidt sent, var vi da også kommet afsted. Vi havde 2 dobbelt og et enkelt bur at pynte. Så lidt travlt havde vi.

GIC Pirlanta'dan Black Devil, IC Tansdale Colourme Autumn og Cahil von Frankenthal DK kom op til Hanne Sofie Snerum alle fik deres certifikat. Dog fik Autumn og Cahil at vide de var lidt for glade for køleskabet. Ja - så havde de endda tabt sig. Cahil fik sit sidste CAP og blev Premier.

Vi havde jo EP Soyadi's Brutalis Burdur med og han fik sin HP. Han skulle hente sin FIFe og JYRAK kokard efter 21 certifikater. Han gav chokolade og champagen for at fejre sit EP. Han kom op til Lone Lund. Til  NOM  blev han meget urolig, men årsagen var, at den stakkel skulle altså tisse. Så det gjorde jo ikke bedre, at han blev strukket ud. Det er var hans sidste udstilling og han er går på velfortjent "efterløn" som 9 årige.

PR Balaban von Frankenthal DK fik ikke sit certifikat hos den Svenske dommer.
Kun 2 ud af 5 tyrkiske vaner fik sit certifikat. 
De 2 som fik var Soyadi's Bostan TUV d 62 & Safkan Kedi's Pierre Curie, TUV e 62.
Ejeren valgte at trække Safkan Kedi's Victoria, TUV f 63.
Så var der også CH Silkyvans Alisha, TUV f 61, som heller ikke fik sit certifikat. Dog fik hun det om søndagen hos Lone Lund og dommerelven Britta Busse.

Der var en del uro og de tyrkiske opdrætter og udstiller var utrilfreds med den Svenske dommer. Vedkommende kendte end ikke den nye standart fra 1 januar 2006 og havde heller ikke den nye med. Måtte låne den nye standart hos, dommerelev Britta Busse Tyskland og først til at læse den igennem. Der blev klaget til formand Jørgen Jensen over dommeren. Næste gang går jeg, da stakkels Balaban begyndte at blive urolig over den lange vente tid, på at blive bedømt.

Det store øjeblik var, da Brutails Burdur skulle hente sine kokarder. Det er da et stort øjeblik at have opnået 21 certifikater, som Danmarks første tyrkiske angora kastrat han. Han havde dog midste et par stykker hen ad vejen, men opgiv ikke - fortsæt bare og tro selv på din kat og dig selv.

Vi vil også sige et stort TILLYKKE til Annette Andreasen & Niels Balle med deres titel på EC Zamir Vom Wiesenwege, SBI d 21.

Se billedbogen neden under "Hedensted"

Oslo den 21. & 22. april 2007

Nu hvor vi havde blodprøverne på Pirlanta'dan Black Devil (Sambo) , Tansdale Colourme Autumn (Autumn) og Soyadi's brutalis Burdur (Anton). Tog vi turen til Oslo og udstillede i klubben NORAK.

Vi tog færgen M/S Color Festival, rederit Color Line fra Fredrikshavn kl. 10.30 med ankomst 19.00 i Oslo. Kattene fik lov at blive i vores kassebil, da de ville være mere trykke ved at være i den på overfarten. Vi lavede en aftale i receptionen, at vi kunne kl. 12.00 og 16.00 kigge til dem nede på vogndækket.

Vi blev ikke sat af ved det færgeleje, som vi var oplyst. Vi fandt hurtig ud af, at mange gader var ensrettet eller forbeholdt sporvogn eller bus. Men vi fandt vores hotel Royal Christiania  og vi kunne parker under hotellet mod betaling. Husk at have et kerditkort ellers kan man ikke parkere. Det koster 54,- nrk. kr. pr. time eller 295,- nkr. kr. pr. døgn. Vi fik et dejlig stort værelse, hvor misserne kunne strække sig eller gå hen og være lidt i fred.

Lørdag den 21. april 2007 kørte vi lidt i 7 op til Ekeberghallen, som lå ca. 5,4 km fra hotellet. Der var ikke kommet så mange og vi var hurtig inde. Men at pyntet burene var noget der krævede lidt, da vi havde system til DK, NL og D. NORAK har et "plastlåg" i toppen og de 3 sider er metalplader, kun det forreste var tremmer. Men låsesystemet var ikke så ringe, når man havde lært at bruge det.

Lørdag den 21. april 2007
GIC Pirlanta'dan Black Devil - dommer: Jørgen Jensen CAGCIB EX 1
IC GB* Tansdale Colourme Autumn - dommer: Jørgen Jensen (DK) CAGCIB EX 1
EP Soyadi's Brutalis Burdur - dommer: Alexey Shchukin (NL) CAPE EX 1 og NOM (Hans første i FIFe) HURRRAAAEEE!
Flot at kunne afslutte med et NOM, som han også blev Europa Premier. Han fik sit første CAPE i Flensborg i år 2002 og blev EP den 21. april 2007 i Ekeberghallen i Oslo. Det har taget sin tid, men vi tog ham kun med, når jeg ikke havde killinger eller når publikum skulle se den klassiske linie af den tyrkiske angora.
En speciel tak til Mats Askett, som gik steward og gik med "Anton," da han skulle på scenene om lørdagen. Han havde et godt tag på "Anton" og han spurgte også til, hvordan han skulle præsenteres rigtigt.

Søndag den 22. april 2007
IC Pirlanta'dan Black Devil - dommer: Annika Högberg (DK) CACIB EX 1. Grand International Champion.
IC GB* Tansdale Colourme Autumn - dommer: Joëlle M. Pillonel (CH) CAGCIB EX 1.
EP Soyadi's Brutalis Burdur - dommer: Jørgen jensen (DK)

Jeg var ellers oppe for at rette både "Sambos" klasse, da jeg så, at han ikke havde fået sit IC om lørdagen. Det var jo det vi kom for at få. Så fra klasse 3, tilbage til klasse 5 for at han kunne blive Grand International Champion. Det var jo det vi kom for. Jeg gjorde dem opmærksom på at "Anton" var blevet EP om lørdagen, men fik at vide at han rykkede automatisk op. Men som I nok kan læse fik han atter et CAPE hos Jørgen Jensen. Så pyt da med det. Han blev EP og fik et NOM.
Kokarder kunne købes for 20,-nrk. kr. pr. stk..
EP og GIC var gratis.
Katalog 30,-nrk. kr. pr. stk. (pr. dag)

Vi mødte Emma Rytorp, som havde IC S*Tufvans Turiddu, TUV d 62 med og vi stod ved siden af hinanden begge dage. Hendes van blev NOM om søndagen hos dommer Joëlle M. Pillonel.
Der var også et par andre tyrkiske angoraer med. GIC FIN*Nazarlik Lilith, TUA g 03 23 ogS*AsKett's Dazha the Beautygirl TUA gs 09 23 ejet af Jessica & Mats Askett. De gik begge steward, så vi fik ikke snakket så meget med dem.  Lotta Anderälv katteri Lönnebergas var der begge dage. Hun hjalp sin søster med at udstille S*Lönnebergas Buick Super, NFO ns 24. Vi havde mødt hinanden for 3 uger siden i Hjallerup. Om lørdagen kom Agneta Canpolat forbi og hilste på os.

"Anton" siger mange tak til Lotta for den fine HP kokarde, hun satte på hans bur, om lørdagen. Georg og jeg vil også sige tak til alle for en rigtig dejlig weekend vi havde i Oslo/Ekeberghallen. Vi har bare hygget os og tiden fløj bare afsted og det gør det jo gerne i godt selskab. Vi fik også en god katte snak, om vores racer. Ja og pelspleje for at gøre vores katte bedre til en udstilling.

Kunne se At vores "Anton" tiltrak bare publikum. Her var der også ejer af den tyrkiske angora og de var bare vilde med ham. Især hans størrelse. Han gjorde også opmærksom på sig selv ved at mjave. Når nogle raselede med en pose - hvem var fremme og tigge - Anton. Jo der blev kigget på ham oppe i Norge og vi fik da en god snak om vores angoraer.

Vi pakkede sammen 17.15. HI HI vi fik "skæld ud" over vi tog vores flag ned. Pludselig kunne udstillerne ikke finde deres bur, da vores flag var blevet et kendingsmærke. Undskyld! Vi kørte til færgen en time efter, da den sejlede kl. 20.00 og vi skulle møde 1 time før afgang.

Vi fik hurtig lavet en aftale om at se til kattene 23.15 nede på vogndækket. Så gik jagten ind på at finde vores kahyt. Bagefter måtte jeg betale den middag, jeg skyldte Georg, fordi "Anton" blev EP og en flaske rødvin for hans NOM. Så er han Danmarks første tyrkisk angora kastrat der har opnået denne titel. Så det kunne jo ikke andet fejres med manér.
Vi ankom fredrikshavn kl. 08.00 og vi var hjemme lidt i 9. Her takkde vi vores kattebarnepiger og de tog afsted op af formiddagen til Fredrikshavn. Frem og tilbage er lige langt, ikke?

Et råd med på vejen fra en ryger. Det er ikke nemt at være ryger på hverken færgen eller i Oslo. Ryger man på hotelværelset koster det 1.500,- nrk.kr..Så nu har han allerede øvet sig i det kommende rygeforbudt den 15. august 2007.

På gensyn Norge!

Hedensted den 30 juni 2007 EP Soyadi's Brutalis Burdur. "Se alle mine kokarder"

Hjallerup den 31 marts & 1 april 2007

Hjallerup Idrætscenter
Lørdag den 31 marts 2007

Det startede lidt hektisk, da vores tyrkiske angora hankat kun var tilmedlt om søndagen, men burde være tilmeldt begge dage. Men en stor tak til bestyrrelsen i JYRAK og opdrætter Solveig & Flemming Christensen der gjorde tingene nemre for os. De have 2 dobbeltbure til deres 4 killinger, med satte dem i et dobbeltbur, for så at give os deres ene dobbeltbur. Det var vi taknemlig for og et STORT tak for det. Pirlanta'dan Black Devil skulle ellers have været i et enkel bur nr. 114 og han havde nummer 305.
Balaban von Frankenthal 311 kom op til Lena Nordstrøm og han fik en rigtig god bedømmelse og han fik sit II CAP. Han skulle senere op til NOM, men måtte nøjse med omtalen af en tyrkisk van. men det er jo også reklame for racen.
Pirlanta'dan Black Devil 305 skulle op hos Anne Køhn. Det var min mand, der havde ham oppe, da jeg ikke var færdig med Balaban hos Lena. De var ikke helt enige om den nye standart og ja - Han har ikke de største ørere og hans pels var mat og kedelig. Men han fik da sit CAGCIB og det var det vi kom efter.
Cahil von Frankenthal 306 fik sit I CAP. Men jeg fik også "skæld ud" over hans fedt hale, når resten pelsen var perfekt præsenteret. Ja og så var han "lidt" for tyk. Men det vidste vi jo ganske udmærket godt. "Man er vel en ægte" tyrkisk angora.
Tansdale Colurme Autumn 307 fik sit sidste CACIB og blev IC (International Champion). Vi var lidt spændt på, hvordan hun ville tage at blive udstillet igen efter hendes lille "uheld" i Bogense i dommeringen. Men hun tog tingene med kunsene ro, bare hun blev forkælet og det vil sige "godbider" i løbet af dagen. Man kan godt kalde det "afpresning". Men hvis det var det der skulle til, er det ok for os. Anne Køhn var tilfreds med pels og profilen. Men hun var lidt "for rund". Men det vidste vi jo ganske udmærket godt, at hun ligner en hunkat i 6 uge. Hun fik en kokarde i påsken farver.

Søndag den 1 april 2007

Vi havde tid til at spise morgenmad i Cafeteriet og det var rørede billigt 28,. kr.. Vi kunne springe indtjek køen over og skulle ikke pynte vores burer. Men da vi kun bor 19 km. fra Hjallerup tog vi 2 dage.

Balaban von Frankenthal skulle op til Anne Veland. Hun skrev det samme som Lena Nordstrøm og hun ville se han igen til NOM. Men det blev kun til omtale, da han tabte til en flot NFO. Han fik sit III CAP og blev PR (Premier). Købte en "påskegrøn" kokarde til ham.
Pirlanta'dan Black Devil kom op til Lena Nordstrøm og han fik sit certifikat og hun ville se ham igen til NOM. Behøver jeg nævne hans små ører? Men hans pels var blevet bedre og mere blank. Her blev det også kun til omtale om den tyrkiske angora. Men det er fint nok at andre hører om racen via den vej.
Cahil von Frankenthal var Lena også tilfreds med, dog syntes hun han var lidt for rund om maven. Han fik sit II CAP.
Autumn var hun også tilreds med, men ikke at hun ligner en hunkat i 6 uge. Men vi havde lavet en "bøffer". Hun fik sit certifikat men havde glemt at rykke hende en klasse op, efter hun blev IC om lørdagen. Jeg gik mere op i EMS koden var forkert og fik den rettet fra 23 til 22. Hvor dum kan man være????

Jeg vil sige en stor tak til Grethe Fuglsang som healede både Autumn og Balaban. Vi ønskde de skulle have en positiv oplevelse på udstillingen. Autumn for sit uheld i Bogense og Balaban at han har været ude af huset 2 gange. Han skulle vide vi beholder ham og han ville komme hjem igen, hver gang og det var slut med at skifte hjem mere.

Vi mødte også en svensk opdrætter Lotta Anderälv af tyrkisk angora. Dog uden en angora, men en norsk skovkat, da hun også opdrætter disse. Vi fik en god snak ved buret og ved dommerbordet om den nye standart, pelspleje og racen i sig selv. Det er sjovt at møde udlanske opdrætter af sin egen race, man har mailet med.

Lørdag fik Soyadi's en van på scenen. Det var Soyadi's Biga som blev NOM af Lena Nordstrøm. Deres Soyadi's Balya tyrkisk hvid angora hun, skulle op til NOM, men kom desværre ikke længere. Hun blev slået af en Hellig Birma og den var også nuttet. Vi havde alle en rigtig god dag, både lørdag og søndag.
Ebeltoft Idrætscenter

lørdag den 25 novenber 2006

Vi havde kun eget opdræt med på udstillingen. I alt 7 styk. Vores tyrkiske van kuld fra 31. juli 2006 og de blev bedømt enkeltvis. Balaban fra Cadi's føreste kuld 15. juli 2005 og vores Cahil fra 7. marts 2006.

Det var et sent møde tidspunkt, da dyrlægekontrolen først startede kl. 9.00. Vi kom lidt over 9 og alle p-pladser foran var optaget, så vi tog "grusbanen" bag hallen, men regnen havde lavet mange store pytter og de blev ikke mindre i løbet af dagen.

Vi kom hurtig igennem og kunne begyndte vores store "pynte ritual". Vi var heldige, da vores tyrkiske vaner skulle op til Raymond Sætre fra Norge, lå lige overfor for vores burer. Cahil skulle op lige forenden af bur rækken hos Flavia Capra Italien og kuldet skulle også bedømmes af hende. Så vi havde det hele lige ved hånden.

Sætre starede med vores Balaban og han fik sit første CAP. Han blev dog ikke NOM. Så blev det Durukans tur. Han blev EX 1, Duyal EX 1 BIV, Dünya EX 2, Döndü EX 1 og Devrim EX 1. Sætre var vild begejstret for alle mine vaner. Devrim tog han med rundt og viste frem til dommerne i begge haller. Han var tilfreds med deres kvalitet og temperment og farver. Han sagde, at det var meget længe siden at han havde set et så  stort flot kuld og næste uden pletter af betydning.
Det der ovrraskede os mest var Döndü. Vi havde regnet med at det var søsteren Dünya, der løb med EX 1. Döndü er i vores øjene "lidt" rundhovedet, men det kaldte han klassisk van. Vi fortalte ham at vi ville taget hende ud til avl og det glæde ham, at vi lige netop havde valgt hende frem for søsteren.

Cahil vores tyrkisk angora var oppe hos Flavia Capra Italien. Men hun er kun til "orientalier type". Han fik dog sit EX 1, til trods for for små ørere og for stor og kraftig.
Vores van kuld kom også op til hende. Vi valgte Dünya, Duyal og Durukan til kuld bedømmelse. Der var 3 kuld i semilanghårs. TUV - SBI - MCO. Vi blev nummer 2 og vi tabte med ære til Birma kuldet, som havde taget hele kuldet op. De var rigtige flotte og vi var tilfreds med vores plads som nr. 2.
Hun roset vores kuld meget og fortalte at i USA var kvaliteten på deres vaner faldet på det sidste. Hun håbede på, at vi også kom om søndag, men det skulle vi desværre ikke.

Vi måtte sige farvel til både Balaban og Devrim, da udstillingen sluttede. De var solgt og deres nye ejere fra Esbjerg, om og hentede dem begge. Det var hårdt og skulle sige farvel til dem begge. Her er lidt tom efter de 2 er ude.

Der var udstiller fra katteri: Von Frankenthal dk, Safkan Kedi og af Fruegård. Vi fik yderlig besøg af opdrætter fra katteri: Soyadi's og Mavis Van.Ebeltoft lørdag den 25. 2006

Odense søndag den 24 september 2006

Hobbyudstilling Odense
den 24. september 2006

Først vil jeg sige tak til Kattens Værn Odense og specialklubben Dansk Ocicat Klub for det store arbejde, det er at lave denne hobbyudstilling. Tak til de 2 dommere, som dømte alle de dejlige katte, der var mødt op. Dommerne havde det ikke nemt, når der skulle vælges et par stykker ud til finalen. Tak til de andre udstiller, der gav deres bidrag til en rigtig god dag. Publikum skal også have en stor tak, for deres store interesse for vores racer.

Publikum havde en stor spørgelyst og de var meget nysgerrige og videbegærlige. Der blev snakket med mange og der blev delt folder ud, om vores 2 racer. De fleste ville vide noget om den tyrkisk angora. For Cahil blev tit taget for en NFO? Nej! Huskat? Nej! MCO? Nej! Det er en tyrkisk angora. Er de ikke normalt hvide? Ja! Det er de normalt, men de findes også i andre godkendte farver. Hviklen? De samme som MCO. Så var der dem der sprugte: Hvad er en tyrkisk angora? Er det ikke dem med en flad næse? Nej, det er ikke en perser kat, de er langhårs kat og den tyrkiske angora er semilanghårs kat.

Vandal kommer ikke med mere. Han bryder sig ikke om det. Selvom han er blevet en rigtig hygge mis derhjemme og kommer frem og hilser på gæsterne hjemmet, er udstillinger ikke lige ham. Nu er det blevet prøvet igen og så har vi lovet at det er slut for hans vedkommende.

Balaban havde været hjemmefra og kom tilbage til os igen. Så vi var spændt på, hvordan han ville tage turen. Vi kunne overnatte hos nogle venner og det tog han rigtig pænt. Han var dog noget sprælsk på dommerbordet, men det havde sine årsager. Da han kom tilbage til buret, skulle han straks på bakken og det var nu og her. Han fik lidt "bremsespor" i bukserne og vi valgte ikke at tage ham op igen.

Anton (Butalis Burdur) var blevet meldt til arrangøren som veteran og den var vi da med på. Her blev han nr. 4 og de 50,-kr var tjent hurtig ind, med foder og dejlige gaver fra de mange sponcere. Han blev nr. 3 i klassen han kastrat og her regnede det også ned med gaver.

Cahil vandt ungdyr klassen med "et frækt glimt i øjet", sit gode temperment og farver, så ud over gaverne, fik han også en ærespræmie (pokal) og kokrade. Der var en stor frugtkurv fra Jiggin's Karin & Frank Sørensen til den bedste etter af alle etterne. Ja gæt, den løb han også med "den lille charmeur". Jo vi havde en rigtig god dag og var glad for, at vi har en stor bil, så vi kunne have alle gaverne med hjem uden at blive klemt.


Bogense den 3 september 2006

Vi kom sent ud af døren og kom kl. 8.50 til udstillingshallen. Så vi havde travlt med at pynte 2 dobbelt burer. Midt i det hele, skulle Soyadi's Brutalis Burdur allerede op til Lone Lund. Vi var meget spændte på, om han fik sit certifikat. Nu mangler han kun et i at være Danmarks første tyrkiske kastrat han som EP. Vi mangler et trejdie land.

Vi fik pyntet og kl. 11.00 skulle Brutalis Burdur fotograferes hos Kongo Foto. Roland kom på hårdt arbejde, da vores angora var lidt magelig og ikke særlig samarbejdsvillig. Men der kom da nogle gode billedere.

Pirlanta'dan Black Devil fik sit certifikat. Cahil von Frankenthal dk fik sit første EX 1. CH Tansdale Colurme Autumn fik også sit og lidt til. Hun bleb NOM.

Autumn vil hermed sige undskyld mange gange til stewarden, som bar hende til seneceshowet, for de mærker hun gav ham. Men det var hendes første seneceshow og hun havde ikke prøvet det før. Hendes "mor og far" (ejere) vil træne hende meget mere  til show og lære hende at gå i sele, så hun ikke bliver så nem bange og vil stikke af i utide. "Dronningen" bære ikke præg af hendes oplevelse og er som hun altid har været, "Har I set mig alle sammen."

Lone Lund var en posetiv oplevelse og hun dømte og håndtede vores tyrkiske angora rigtig godt. Det var glædeligt at hun kunne lide vores typer af racen.

Der var 4 katterier med. Soyadi's og os med tyrkiske angora (6 stk.) og Fruegård og Silkyvans med tyrkisk van (4 stk.). Alle fik deres certifikater og vanerne var oppe til dommeren Dorte Kaae.

Der var 2 som skulle have overrakt deres FIFe og JYRAK kokarder.
Bodil Fryd med vanen kastrat han, EP Obelix af Fruegård. Det er den anden kastrat TUV d han som har opnået dette i Danmark.
Solveig og Flemming Christenes med deres tyrkiske angora EC Soyadi's Ceres, Danmarks første fertile tyrkiske angora hunkat, som har opnået denne titel.
Et stort tillykke til dem begge.


Vi fik en henvendelse fra en dame, som havde et spørgsmål angående en kat. Hun havde den endda med i sin bil. Den var trefarvet og hun havde fundet den drægtig i april og hun tog den til sig. Hun havde gjort alt for at finde ejen, men uden held. Hun ville meget gerne vide, hviklen race den var. Alderen på den og vores viden og ja, så vi var ikke i tvivl, da vi så katten, at det er en trefarvet tyrkisk van. Udstillinger er altid fuld af overraskelser og vi lære altid noget nyt, når man møder andre kattefolk.

På gensyn i Odense den 24 september

Husum, Tyskland

Vi kom i god tid og var faktisk færdig med at pynte bur, som de første. (For en gang skyld). Vi deltog kun om lørdagen og der var mange tyrkiske katterier med på udstillingen i Tyskland. Dog kun en enkel fra selve Tyskland og de havde en enkel tyrkisk angora med (Anderwell Damia Q). Der var fra Danmark kommet 5 tyrkiske angora og 3 tyrkiske vaner med om lørdagen. Det gik rigtig godt for os alle og vi havde en rigtig god dag og der blev snakket og mange ting og ikke mindst hygget.

Både Pirlanta'dan Black Devil fik sit certifikat. Tansdale Colorme Autumn fik også sit og blev for NOM. Der var taget 10 fertile hunkatte og vi blev sendt hjem først. Men pyt med det, jeg fik hvad vi kom efter.

Fruegårds Safkan Kedi's Cleopatra TUV f 62 blev IC og dommerens yngling kat om lørdagen.
Silkyvan's Lighi Van Kedi von Alexis TUV d 63 blev IC og NOM og Wrensted Acamayàra TUV d 62 blev også IC, begge 2 om lørdagen.
Safkan Kedi's Alisan von Frankenthal dk TUA w 62 blev IP om søndagen.
Soyadi's Ceres, TUA w 63 blev EC om søndagen.

Jeg oplevede spørgsmålet "hvad der det for en kat du har der?" Tyrkisk angora. Jamen er sådan en korthåret? Både og. Korthåret, som en huskat om sommeren og semilanghår om vinteren. Så den er en semilanghår, altså gruppe II. Det var en opdrætter som spurgte oppe ved en dommering, da jeg stod med Autumn på armen og ventede på at dommeren blev færdig med sit papirarbejde.

Farmland Randers

Lørdag den 18 marts deltog vi på en hobbyudstilling i Farmland i randers, som Randers stuidekreds havde arrangeret.
Der var 37 katte af forskellige racer. Her var der 9 tyrkiske vaner og 5 tyrkiske angoraer med. Vi lavede en generalprøve på vores specialshow. Vores plakat blev luftet ved samme lejlighed og for at gøre reklame for vores specialshow 1 april i Struer.
Vi havde en rigtig hyggelig dag og vi fik snakket med en masse dejlige mennesker, som var katte interseret. behøver jeg skrive at både katte som mennesker sov godt lørdag nat?
Et stort tak til Farmland og stuidekredsen i Randers for et godt arrangement. Se billeder på Ankara Kedi's hjemmeside.Flensborg den 13 august 2005

Vi skulle have vores 3 katte op til 2 forskellige dommere. Vi var heldig at vi ikke skulle gå så langt, for at komme op til dommerne og det var dejligt.
Vi var atter "mange" udstillere med. Solevig & Flemming (Soyadi), Lone (Wrensted), Anette & Niels (Tjørnelund),  os og Lise (Slikyvans) dog uden katte. Hun er ny i den tyrkiske katte verden og har lige købt 2 TUV, som hun vil bruge i avl. Vi havde det rigtig hyggeligt og fik en rigtig god snak om vores katte. Nogle af os mødes jo snart igen til Van Alliancen og Ankara Kedis fællesmøde den 20 august i Roskilde.
Vi fik vores certifikater (med nød og næppe). Desværre dømte de 2 dommere mine klassiske tyrkiske angora, som den nye tyrkiske angora line. Ørerne (kaninøre) meget store og højt på hovedet og snuden skulle være smallere o.s.v.. Dommeren undskylde sig med at sådan ser de alle ud syd for Flensborg (hvad kan jeg bruge det til?). Senere fik vi en All  Round dommer til at kigge på Ayfer von Frankenthal uden for bedømmelse, nede ved vores burer. Her fik jeg at vide at hun kunne godt have mere pels og sul på kroppen. Det var jo ikke lige det den første dommer nævnte, da Ayfer blev bedømt af hende.
Vi nævnte over for All Round dommeren at man var ved at lave en van kedisi i NL og GB og de arbejde på at få denne godkendt, som en Vankedisi. Med denne dommer sagde uden tøven at den aldrig vil blive anderkendt i FIFe. Men mere om det senere.
Jeg var den enste der udstillede den tyrkiske angora, samt der var 4 vaner med og alle katte kom fra Danmark 
 
Der blev da tid til at få handlet ind ved grænsen. Vi skulle bagefter hjem til Annette og Niels og spise, da de bor i området. Det var rigtig hyggeligt at hilse på deres katte. De 2 af dem er jo EP og dem ser vi jo ikke så meget til på udstillingerne. Vi kom meget sent hjem og "hjemme kattene" skulle der jo sørges for og de skulle have både kram og kærlighed.

Kruså den 26 juni
Det var en rigtig dejlig udstilling. Det enste var at klage over var tiden gik alt for hurtigt. Men det gør den jo altid i et godt selskab.

Ayfer von Frankenyhal dk, Soyadi's Brutalis Burdur (Danmarks største tyrkiske angora), Pirlanta'dan Black Devil og Adtrelo Vandal fik alle deres certifikater. Dejligt.

Begge racer kom op til samme dommer Lone Lund. Vi havde ikke mange skridt op til dommerbordet og det var et + mere.

Der var 4 rød/hvid, 1 sort/hvid og 1 blå/hvid tyrkisk van med. Der var 2 sort/hvid og 3 hvid tyrkiske angora med. I alt 11 "tyrker".

Det var opdrætterne: Solveig og Flemming (Soyadi), Niels og Annette (Tjørnelund), Christine (Van Lehmkuhl), lone (Wrensted) og os (von Frankenthal). På udstillingen kigge Glennie og Bo (Mavis) forbi og vi fik snakket en rigtig "kattesnak". Jeg beklager at det gik lidt udover publikum at vi brugt mere tid imellem os opdrætter. Men vi ses så sjællendt. Der var 2 opdrætter fra sjælland, der havde fundet over broen og det sker meget sjældent.

Der blev aftalt et specialshow for vores tyrkiske katte på JYRAKs første udstilling i marts 2006. Det ser vi (Ankara Kedi og Van Alliancen) frem til at kunne præsenter vores vaner og angoer på showet. Vi håber at vi kan trække udlandske katte op til showet i Danmark og give publikum en god oplevelse.


Horsens 22 oktober 2005
Vi havde vores sort/hvid (TUV n 62) kuld killinger med til bedømmelse. Der var 12 kuld. Et uden for bedømmelse og et blev trukket. Så mit van kuld var oppe mod 9 andre kuld. De kom op til Raymond Saetre. Vi vidste godt at kuldet ikke var helt perfekt, så vi regnede med at blive nummer 1 bagfra.
Men han var helt vild med og roste dem, til trods for små fejl og fik endda et hjerte på certifikatet. Vi blev nummer 4 ud af 10, til vores store overraskelse. "Det er ikke så ringen endda." Som vi siger heroppe i det Nordjyske.

Vi havde taget kuldet op til enkel bedømmelse og her fik vi Anne Køhn. Her blev de også rost og fejlen med farve på ørene, blev da også nævnt, men det ikke var så vigtigt, da de var store og kraftige - gode faver - plesen var ok.
Beyza fik sit 1 EX - Balim fik sit 1 EX og Balaban fik 2 EX.  S*Lejongapet's Regine Regitme (blev GIC)- Beyza - Balîm blev taget ud til et BIV.
Dommeren valgte at give BIV'et til vores Balîm von Frankenthal.
Der blev da kigget lidt, da der var 4 sort/hvide vaner med på udstillingen. Ud over dem, var der også:
Shadycombe Tamam TUV d 61 - DK van Lehmkuhl Alexandra TUV d 62 - DK Mavis van Albert TUV d 62 - Soyadi's Ayten TUV d 62.

Anne Køhn havde også Soyadi's TUA w 61 - Soyadi's Aysha TUA w 61. Her blev der snakket om Ceres størrelse, kontra den tyrkiske angora standart. Man burde nok ændre standarten til, at den også gælder for de voksne katte, da den kun er skrevet til ungdyr.

Vores nye tyrkiske angora, Tansdale Colourme Autumn TUA f 09 22 kom op til Minna Krogh. Her fik hun også ros og et hjerte i certifikatet (CAC). Men Minna på- talte hendes "lille vom" og hun kom dersværre ikke til en NOM. Til at det var Autumns føste udstilling, gik det rigtig godt og hun tog showet "i stiv pote."

Vi var katteri: Christine (Van Lehmkuhl) - Solveig & Flemming (Soyadi's) - Glennie & Bo (Mavis) - Bodil (Fruegård) og os. Annette & Niels (Tjørnlund)  som kiggede forbi for at se vores katte. Da sidste kat (Autumn) havde været oppe, gik vi alle over i cafeteriet, for at slappe af og snakke om dagens begivendheder. Jeg blev atter spurgt om hvor langt JYRAK var med vores tyrker show den 1 eller 2 april 2006. Det enste svar jeg kunne give dem, var at de endnu ikke havde fundet en hal. Efterhånden er de forskellige opdrætter ved at være utålmodig og tror ikke på ,at vi får vores tyrker show næste år til april.

Hjallerup den 19 november 2005
Vi var præsenteret af katterierne: Solveig & Flemming (Soyadi's) - Glennie & Bo (Marvis) -  Pernille (Safkan kedis) - Bodil (Fruegård) og Georg & Barbara (von Frankenthal dk). Jyrak havde denne gang stille udstillingen bedre op i år. I 2004 var der nogle små fejl, men de er blevet rette. Dejligt. Vores tyrkiske vaner var præsenteret med 4 varianter: TUV d, TUV e, TUV a, TUV n. Det er mange år siden, der har været så mange forskellige farver vaner på en udstilling. Der blev da også kigget godt på dem, ikke mindst ved dommer bordet hos Hannah Jensen.

De fik alle certifikat.
Adtrelo Vandal blå/hvid van blev IC
Pirlanta'dan sort/hvid angora blev IC
Tansdale Coroulme Autumn tortie angora fik sit II CAC
Balîm von Frankenthal dk sort/hvid van blev (igen) EX 1
Balaban von Frankenthal dk   sort/hvid van blev EX 2

Tiden fløj afsted og jeg var ved at tro, at jeg ikke kunne nå alt det jeg skulle. Fik fotograferet Tansdale Colourme Autumn hos Kongro foto fra Norge. jeg måtte også aflyse den første tid jeg havde bestilt, da mine katte skulle op. Fik også tid til at se på de forskellige stande. Fik taget billeder da Soyadi's Bolu fik sin EC kokarde. Senere tog jeg billeder af Soyadi,s Ayten, da hun var på scenen efter sit NOM.

Vi fik en god snak med Peter Hansen og Jørgen Jensen angående vores forestående specialshow. Det bliver lørdag den 1 april 2006 og det er 2 cert.. Vi overlade showet til JYRAK, da vil alle har katte med og skal fremvise dem. Vi skal så lige have de sidste ting på plads og I vil få mere information.

Jeg har besluttet at stoppe med at udstille Adtrelo Vandal. Han har ikke godt med det. Til stor ros til dommer Hannah Jensen var hun dygtig til at håndtere ham på dommer bordet. Han er nu IC og det er flot.

Vi fik besøg af dyrehealer Grethe Fuglesang på udstillingen. Det var hendes første besøg på en katteudstilling. Hun fik også en snak med de andre opdrætter. Grethe stod ved Vandals dommerbur og "snakkede" med ham og om det var det der gjorde, at han stod så flot ved jeg ikke. Det lader vi stå åbent?

Calle's Dyrerige & Royal Canin

Søndag den 4 december 2005 stillede vi op for Calle's Dyrerige og Royal Canin imellem  kl.11.00 til 14.00. Vi fik en rigtig god snakket med en masse kunder, der ville vide noget om vores race tyrkisk van & tyrkisk angora. Der var også andre racer ud over vores. De 10 dobbelt burer stod flere forskellige steder rundt om i butikken.

VI vil sige Calle's Dyreige og Roayl Canin for en god behandling og rundhåndethed. Calle gave både morgen mad og senere frokost. Der udover fik vi et gavekort, som vi kunne benytte i butiken. Behøver jeg at sige at der blev brugt mere end det? Royal Canin gave os foder og et "rejsebur," som kan foldes sammen, hvis man lige kan finde taget på det store bur. System er som solskræme til biler, men de er nu nemre at håndtere.

Så nu har vores 4 misser Autum, Black Devil, Balîm og Balaban været med på indkøb. De ville nok helst selv have været gået rundt og kigget på varene, men det var nok blevet dyrt for os.

Hvissingehallen Glostrup 11-12-2005
Først vil jeg sige mange tak til fam. Lehmkuhl, fordi vi måtte overnatte og  for deres store gæstfrihed hos dem og med vores 2 "knægte".

Balîm og Balaban havde "griset" sig godt til, da de havde taget "slingerkanten" af deres vandskål. Ikke nok med at de var blevet våde, men de havde  også "hoppet" våde rundt i grusbakken, så de var ikke et kønt synt til dyrlægekontrolen. Fik dem da fikset lidt op.

Dagen fløj bare af sted og der kom mange for at se vores race. Der var 1 TUV d (Wrensted), 1 TUV f(Silkyvans) og hele 3 TUV n (Van-Lemhkuhl & von Frankenthal dk). Der kom også flere ejer af den tyrkisk van og den tyrkisk angoraer og hilse på os og det var dejligt, at se og hilse på dem alle. Publikum var også meget interesseret i vores race og der var da også 3 til salg. Der blev delt visitkort ud, da det kan være meget svært at vælge den rette killing lige nu og her.

Dorte Kaae dømte de sort/hvide. For en gang skyld fik Balaban et EX 1 og Balîm måtte nøjes med et EX 2. Deres søster Beyza fik også sit EX 1. Da der var 3 af samme farve kom de op imod hinanden. Det var Balaban som løb med BIV'et. Dommeren ønske at se ham igen til NOM. Balaban blev nummer 2 ud af 3 og selv om han ikke blev NOM var vi tilfreds med at blive nummer 2.

Tak til Racekatteklubben at man stadig kan vælge imellem en lille statuette eller krus. Vi valgte statuetten. I de andre klubber får man (kun) et bånd (bogmærke) ved et BIV eller NOM.

Vi vil ønske alle en rigtig god jul og et godt nytår.
Med et på gensyn til næste års udstillinger.

Her et billed af gaveregene søndag den 24 september på hobbyudstillingen i Odsense. Vi siger mange tak til sponcerne.

Karup/Frederiks den 29. marts 2008

Beyza von Frankenthal DK ved dommer lørdag den 29. marts 2008 Ejer: Christine Nielsen

Nyeste kommentarer

11.11 | 10:18

Ja vi har 2 dejlige drenge tilbage. Osman hvid en glad, legesyg, meget s...

11.11 | 08:26

Hej. Har I nogle til salg, eller har de alle fået nye hjem. Mvh Pernille

07.10 | 20:52

Hej Vicki! Har en blå og en hvid tyrkisk angora tilbage. Du er velkomme...

20.07 | 16:55

Hej så blev der født tyrkisk angora killinger d. 8 juni 2022 Salgs klar 2...