Frankenthal DK TUV & TUA

Tyrkisk angora

Alisan von Frankenthal dk

EPAlisan von Frankenthal dk

Han blev solgt før vi skulle til verdensudstillingen i Bella Centret i 2003. Den nye ejer havde midste sin gamle kat og stod med en ung tyrkisk van hunkat, som pludselig stod alene. Så Alisan skulle være legekammerat til hende.

Vi kaldte Alisan for Jens Lyn, da han, som den første kravlede ud af fødekassen. Hans mor blev fortvivlet over dette. Hun havde åbnet lynlåsen  på en stor taske på soveværelseskabet og lagt ham i den. Jeg spekuller stadig på, om hun ville lukke lynlåsen igen?
Jensi er meget fremme og dominerende. Faktisk lave vi sjov med, at han bare manglede at sige vov og logere med halen. Han var altid i centrum. Han siger goddag og farvel til gæsterne. Ja og følger gæsterne rundt i hjemmet.

Køber havde kik på hans bror Alican (Fætter Guf), men han var reserveret nogle uger før. Så var der Abidin (Makralen), han var farvet. Ayfer (Tøsen) var hunkat. Jeg anbefalet Jensi til køber, da jeg var sikker på at at Jensi var det de søgte.

Vi har stadig kontakt til Jens, da han ikke bor så langt væk fra os. Vi har kontakt til hans familie og ses jævntlig.

Alisan fik sit første NOM i Esbjerg den 29 april 2007. Tillykke med det. Det er dejligt når det sker for vores tyrkiske angoraer, da det er yderst sjældent de kommer på scenen.

Vi ser desværre ikke Jensi mere, da kontaktn er gledet ud det sidste års tid.
Jensi blev EP i Karup/Fredriks søndag den 30. marts 2008 et stort tillykke. Han er den første af vores opdræt der har opnået denne titel.

EP Alisan von Frankenthal dk Også kaldt Jensi. Hjallerup april 2007. Foto: Barbara Hassenteufel

Abidin von Frakental

Abidin von Frankenthal dk
Vi solgte Abidin von Frankenthal dk på verdensudstilligen i Bella Centret år 2003. Vi besluttede os at tage en dag før over, for at hente vores nye tyrkiske angora hun kat. Vi har kontakt til vores køber af ham og vi aftalte en overnatning hos dem.

Det var rigtig hyggeligt og vi kom sent i seng, for der var meget at snakke om. Jeg tog karmaraet med for at tage billeder af ham. Håber at vores tegner kan bruge et af ham til vores tyrkiske kattekalender for 2006.

Vi kan se at han har fået et rigtig godt hjem hos Eddy og Dennis. Mine katte er forkælet, men "Mismads" er nok Danmarks mest forkælede tyrkiske angora. Vi vil gerne sige tak til Eddy og Dennis for deres modtagelse af os og det gode hjem han har fået hos dem. Det er dejligt at se ens "killing" har fået et godt hjem, selv om han bor på første sal og er blevet lejlighedskat. Det er jo et bevis på at racen sagtsen kan klare sig i en lejlighed og have det godt.
 

Vi besøgte "Mis Mads" Langfredag og hans familie. Det havde alle det rigtig rart og det var dejligt at se ham igen, da det er et par år siden vi så ham sidst. Tak for den store opvartning vi fik hos jer.

Abidin von Frankenthal fylder 3 år den 1 september 2005

IC Ayfer von Frankenthal dk

IC Ayfer von Frankenthal dk
Vi kunne mærke på Ayfer at hun ikke var helt tilfreds med at vores katteri havde fået flere katte med tiden og hun derfor ikke trives optilmalt hos os. Ayfer eller også kaldt Tøsen, ville have godt af at komme hjemmefra til nogen, der kunne give hende den opmærksomhed og kærlighed hun ønskede, uden at hun skulle konkurrere med de andre katte i vores katteri.

Hun fyldte 3 år den 1 september 2005 og hendes højste ønske var at finde en ny familie. Den kom via Gul&Gartis. Familien faldt for hendes charme, da jeg sendte et kort med billed og tekst til dem. Hun flyttede hjemmefra den torsdag den 6 oktober 2005. Vi har givet hendes nye familie 4 ugers prøvetid for at se om hun virkelig ønskede sig et nyt hjem.
Det er meget svært at sige farvel til Ayfer efter 3 år. Der gå nok et lille stykke tid inden vi vender os til hun ikke er her mere.

Tøsen er godt tilfreds med sin nye familie og om vendt. Vi er så småt begyndt at vænde os til hun ikke er her mere. Vi er kun glade for at det er gået så godt og hun blev dronning i sit eget hjem.

Ayfer den 4 oktober 2005 et af vores sidste billeder af hende hjemme

Beyza von Frankenthal dk

IC Beyza von Frankenthal dk

Så skulle vi sige farvel på udstillingen i Horsens lørdag den 22 oktober. Men det har vi vidst længe at hun skulle ud af huset. Normalt sælger jeg ikke mine killinger før de er de 16 uger. Men Beyza har altid været meget nysgerrig og på farten og udforske sine om givelser. Bange er hun ej heller. Vi kaldte hende for Tazmanske Djævel, da hun bider i ankler og " Lambada håndtagen," for vi har ikke haft tid til at fra vænde hende denne dårlige vane.

Vi er sikker på at hendes nye familie vil give hende et godt og kærligt hjem. Især passe godt på hende. Vi regner med at vi kan holde kontakt med Beyza, selv nu hvor hun er flyttet langt væk. Håber at de kan holde hendes tempo, da der er fart over "damen". Det var rigtigt svært at sige farvel på en P plads. Men hendes brøder har stadig hinanden at lege med.


Vi kom forbi og besøgte og overnattede hos Beyza og hendes familie Langfredag. Det var rigtig hyggeligt at besøge dem igen og vi takker for deres store gæsthed de altid har, når vi kommer forbi. Kommer der mon killinger?
Ja hun fik en enkelt killing og hun holder en lille udstillingspause i år 2008

Beyzan von Frankenthal dk sidder og læser teblad: "Hvordan er mon min nye familie"?

Balîm von Frankenthal dk

Balîm von Frankenthal dk
Hans nye ejer ville helst have en killing, men sagde, at hun var velkommen til at besøge mit katteri og se på mine 2 sort/hvide ungdyr af van hanner, jeg havde tilbage. Køber skulle alligevel den lange vej til Nordjylland fra københavn.

Skulle hun vælge Balîm eller Balaban? Jeg foreslog Balîm, da han skal være ene kat. Han er både stærk, dominerende, legesyg og kælen. Han elsker at lege med bold. Han kan blive ved i timevis og man bliver træt i armen af at kaste bolden, for at han kommer med den tilbage til dig, igen og igen.

Der blev ringet frem og tilbage og jeg havde lovet hende at komme med ham til København med toget, hvis hun besluttede sig for ham. Fredag aften blev jeg ringet op. Lørdag var jeg til Genralforsamling i JYRAK, med spisende gæster (andre van opdrætter) efter mødet. Søndag morgen meget tidlig, var Balîm og jeg i toget mod KBH. Så det hele meget gik stærkt.

Jeg er sikker på at Balîm får det godt, hos sin nye ejer. Jeg tror, at han er blevet manden i huset og synder hende for at få sin vilje.

Her har vi også kontakt til hans nye ejer og vi håber, at vi engang kommer forbi en dag og hilser på ham igen, ligesom Makralen (Mis Mads). Men der er langt fra Nordjylland til Sjælland. Hans søster bor i Havdrup uden for Roskilde. Det ser ud til, at kuldet flytter langt væk denne gang.

Vi nåede også forbi Mr. Bâlim Langfredag og hilste på ham. Men han ville ikke snakke med mig. Dårlig samvitighed? Han styrre nemlig sit nye hjem og klager over kosten, hvis det ikke passer "herren". Her fik vi som sædvanlig en varm velkomst af hans ejer og der manglede ikke noget andet end tid.

Vi håber at vi ser MR: Balîm her til sommer. Sidst vi så ham, var til Ankara Kedis sommerfest i Havdrup august 2007.

Balîm von Frankenthal dk søndag morgen den 19 februar 2006 før afgang til København

Nyeste kommentarer

11.11 | 10:18

Ja vi har 2 dejlige drenge tilbage. Osman hvid en glad, legesyg, meget s...

11.11 | 08:26

Hej. Har I nogle til salg, eller har de alle fået nye hjem. Mvh Pernille

07.10 | 20:52

Hej Vicki! Har en blå og en hvid tyrkisk angora tilbage. Du er velkomme...

20.07 | 16:55

Hej så blev der født tyrkisk angora killinger d. 8 juni 2022 Salgs klar 2...