Frankenthal DK TUV & TUA

Tyrkisk angora kuld 12.04.2008

Tyrkisk angora kuld F

Tyrkisk angora kuld
Født den 12. april 2008
F kuld/ I

Far/Dad/Vater: GIC Pirlantadan Black Devil. TUA n 09
Mor/Mum/Mutti: IC Tansdale Colurme Autumn. TUA f 09 22

Endelig fik vil udløst den spændning vi har gået og ventet på her natten til lørdag. Hun begyndte at føde lige efter midnat og var færdig ved halv 2 tiden. Vi gav hende al den ro hun havde brug for. Hun klarede fødselen alene uden nogen form for hjælp. Dog ville hun helst have født i vores soveværlseskab og længe leve gaffatapen. Vi troede faktisk at hun ville føde dem i vores seng oven på en dyne. Vi satte dog fødekassen (Atlas 40) op i sengen. Vi begyndte at give hende mad i den og hun valgte kassen i sidste ende til at føde i. Den får nu lov til at stå der nogle dage endnu inden den kommer ned på gulvet. Om ca. 2 uger kommer kravlegården op til dem, så vi har styr på hvor de små er i rummet.

Vi har endnu ikke kønsbestemt dem, men vi er næsten sikker på deres farver. Vi som troede at vi ikke ville få en ny Makral eller Potter da det var 2 andre linier der blev parret, ja den må vi bide i os igen. Måske er det huset der giver os en TUA n 09 24 i hver angora kuld hvem ved?


Nu er der gået 8 dage og de har taget godt på og næsten fordobbelt deres fødselvægt. Autumn passer stadig godt på de små og er over os, når vi tager dem ud af fødekassen for at veje dem.

Autumn går en hård tid i møde, da de 3 allerede har droppe det med at kravle og kan  nu gå, dog lidt usikkert. Så er det tid til at kravlegården kommer frem. Vi er spændt på hvad hun siger til at fødekassen bliver flyttet og gården kommer op. Men så har hun styr på dem til de er ca. 6 uger og de alligevel kravler over den og ud i rummet.

Lørdag den 3. maj stille vi kravlegården op. Autumn er lidt skeptisk over vores opstilling. Men hun havde selv prøvet at løse problemet, ved at putte dem op i en stor fletkurv.


Mandag den 5. maj kunne jeg ikke lade være med at grine, da jeg kom hjem fra arbejde og skulle sige hej til Autumn og killingerne. Først kom Autumn springene ud fra fødekassen og tiggede mad. Men pludselig lød der en hylekoncert og killingerne kom stormende ud af kassen og ud i kravlegården. Jo de er lærenemme. De gør jo bare hvad deres mor gør. De har endnu ikke lært at spise fastføde endnu.

De går nu næsten alle på deres lille bakke med ikke klumpende grus. Jeg må så leve med at de har lyserøde poter indtil videre.

I dag den 14. maj er de alle kravlet over kanten af deres kravlegård. Ja så den er pillet ned og vi går en fremtid i møde med at vores nattesøvn nok bliver forstyrret i den nærmeste fremtid.

Den 19. maj tog jeg dem med ind i stuen. De voksne katte var meget nysgerrige og det syntes de små ikke om til at begynde med. Men sammen med deres mor og mig i sofaen tøede de op og jeg fik da et par nye billeder af dem.

Kogt kyllingebryst var lige noget de kunne lide. Dog ikke Røde. Han nægter at spise fast føde.

De fik alle 4 klippet kløer lørdag den 24. maj, da de små van killinger er begyndt at kigge ind til dem i sopveværelset. Så det vare ikke længe før de futter rundt og leger sammen. "Børn" kan godt være hårde ved hinanden. De fik deres første tur ude på vores terrasse. De tøvede lidt, men så kom der ellers gang i dem. Men de holder sig til hinanden.

Der er nu fart over feltet og stakkels Autumn har ikke helt styr på sine børn. De gider ikke ligge og hygge hele dagen med mor. Der skal altså bare ske noget og det er rigtig sjovt at være udei stuen eller terrassen og drille de "gamle" katte i huset.

Den 24. juni blev de vac. I gang fik sat chip i og fik deres pas. Næste gang er den 22. juli hvor de skal have deres II vac. samt rabies.

2. juli klippede mor klør på os igen UF!

Lørdag den 5. juli blev de så 12 uger og som dog tiden flyver afsted. Men der er også gang i den når alle 9 er lukket ud sammen. Man tabet helt pusten og bliver tit rendt over ende. Jeg kan godt forstå, hvorfor "de gamle" katte går nogle gange ned i kælderen. Her er bare RO.

Her den 22. juli 2008 var de ude og få deres II vac., samt rabies. Så stod den også på ormekur. Vi skulle have indskrevet deres navlebrok og kryptorchiattest i stamtavlen. De fik også deres sundhedsbog.

Nu hvor de er 15 uger lokker Autumn stadig med en mælke tår for at holde på sine "børn". Det gjorde hendes bedstemor Aybike også.

Behøver jeg at skrive at Autumn stadig her den 3. august stadig giver dem mælk???? Hvor længe mon hun vil det?

Her den 25. august 2008 gider hendes killinger ikke at drikke mælk hos hende og det har hun nu affunden sig med.

Det er utroligt at ingen ønsker at købe en tyrkisk angora. De aner ikke hvad de går glip af en urtolig kat, som er meget social. Nogen syntes at 4.500,- kr. er dyrt. Men hvad er dyrt?

Vi er meget tilfreds med bedømmelserne den 6. & 7. september 2008 i Gigantium i Aalborg fik de deres debut på udstillingen. De er sluppet billigt, da de ikke skulle kører særlig langt denne gang.

Selvom vi har det gamle look af den tyrkisk angora fik de alle deres certifikater. Dog tog dommeren fejl om lørdagen af Füsuns EMS kode og dømte hende med hvid. Men hos den danske dommer om søndagen, fik vi bekræftet at de EMS koder vi har søgt til stambøgerne er rigtige. Ud af de 2 hunner var det Fulya der er den bedste, men Füsun har dog det bedste udstillings temperament, da hun godt kan lide opmærksomhed. Ja Fusan kan snakkede og snakkede at det var lige før at Lotte Heise skulle meget stå tidlig op for at slå ham. Han er lidt af "mors mis".

Jeg SKAL ALDRIG HAVE EN BÆRBAR, da de tramper rundt mens man skriver. Her kan jeg da skubbe pladen ind under bordet.

Har nu fået en bærbar, og har lært mine katte, at når den er åben er det forbudt område. Når den er lukket er det ok at sove på den. Derfor er der heller aldrig drikkevare i nærheden af den bærbare, når den er i brug. Katte kan være uforudsigelige.

Vi blev ofte spurgt om hvornår hun skulle have killinger, da hun var blevet lidt erotisk buttet med tiden. Hun fik et Fun Board at skulle spise sit tørfoder, med forskellige slanke foder. Vi droppede simpelthen foderskålene, og katten skulle spise af et Fun Board, og hun tabte sig også. Pludselig havde hun tabt sig lidt mere end godt var. Bemærkede at hun ikke spiste tørfoder, og hun fik så vådfoder hverdag, og hun tog på igen, men så tabte hun sig igen, og hun fik killing vådfoder og hendes vægten steg. Det var ikke problemer med tandsten, da hun spiste rå kylling kød og flæskesvær.

Det lykkes at få en tyrkisk angora på forsiden af Katte Magasinet nr. 3 september 2015. Det blev Autumn og som datoen passer til hendes farver for årstiden. Har være medlem af JYRAK siden 1998, og i den tid havde der ikke været en tyrkisk angora på forsiden.

Den 23. februar 2017 måtte vi desværre tage afsked med Autumn. Pludselig tabte hun appetitten. Vi var klar over, at det var problemer med nyren, da hendes pels blev glansløs. Så vi måtte tage den tunge beslutning, og sende hende over regnbuen.

En travl nybagt mor. der er nok at gøre med 4 livlige børn.

Suzann Lloyd 29.04.2018 23:09

I have just visited Autumn's page. I am so sorry to hear of her passing. I know it's been a while ago now but my heart goes out to you xx. We have her sister

Nyeste kommentarer

11.11 | 10:18

Ja vi har 2 dejlige drenge tilbage. Osman hvid en glad, legesyg, meget s...

11.11 | 08:26

Hej. Har I nogle til salg, eller har de alle fået nye hjem. Mvh Pernille

07.10 | 20:52

Hej Vicki! Har en blå og en hvid tyrkisk angora tilbage. Du er velkomme...

20.07 | 16:55

Hej så blev der født tyrkisk angora killinger d. 8 juni 2022 Salgs klar 2...