Frankenthal DK TUV & TUA

Hvilket foder er bedst?

Royal Canin

Foder

Det kan være meget svært at vælge det rigtige og et godt produkt til din kat. Som ejer eller opdrætter vil man altid gøre det bedste for sine katte. "De skal ikke mangle noget".

Når du køber en killing eller en kat hos en opdrætter, så spørg dem, om hvilket foder den er vant til at spise. Normalt vil opdrætter give dig en killingepakke med, som de har modtaget gratis af enten dyrlægen eller foderproducent. Så brug det opdrætteren giver dig med. Det er din killing/kat vant til at spise.

Hvis man køber en killing, skal man være opmærksom på at dens tramsystem først er færdig udviklet efter den er fyldt et år. Tit og ofte er der en naturlig årsag til, at din killing eller kat får diarre (tyndmave).
Derfor tåler de ikke pludselig foderskift af foder eller evt. et billigere tørfoder fra det lokale Brugs. Husk også at når du tager mad ud af køleskabet, skal det først have stuetempertur, før der serveres for din killing eller kat.

Da vi købte vores første kat i 1996, fik vi
Royal Canin med fra opdrætteren og vi har brugt det lige siden. Vi har 6 til 8 forskellige salgs og det står fremme som et "tag`selvbord" og vores katte kan vælge frit imellem. De nyder godt af at Royal Canin laver løbende nye produkter. Så det de spiste for år tilbage, spiser de ikke i dag. De har taget nogle af de nye til sig. De 3 der topper er: Exigent 35/30 , Active Mature 28 (til ældre katte over 10 år) og Oral Sensitive 30
(tandsstenrenser). De andre nipper de til i ny og næ til dagligt.

Ved at bruge et produkt købt enten hos en dyrhandler eller dyrlæge, får katten det den har behov for og de spiser ikke mere end ca. 65 gram tørfoder om dagen. Ved et dyre produkt, bruger katten heller ikke så meget kattegrus. Jeg plejer sige, at man kan spare det halve grus forbrug, ved at købe det dyre og så er det ikke dyrer, i den sidste ende. Bruger man det billige, også skal katten spise meget mere for at blive mæt og derfor bruger man det dobbelt af katte grus. Det der kommer ind  - skal også ud.

Jeg ved godt at rejer og tun bliver der delt rundhåndet ud af ved foderskålen. Men alt "godt fra havet" er ikke det bedste for vores katte. Bare 5 rejer indholder lige så meget magnesium, som en kats daglige forbrug. Jeg køber aldrig foder, hvor magnesiumtallet ikke står på pakken. Man siger, at det må være 0,08 % og max. 0,1 %. Så tænk på næste gang, du fodre din kat med rejer eller tun. De kan være årsag til at din kat får nyrekrystaller i urinvejende og med tiden ikke komme af med urinen. Så mange ganger ender det med, at den skal have specialkost resten af livet.

Hvis du kun fodere med tørfoder, kan jeg anbefale at du giver din kat en spiseskefuld vådfoder om dagen. Det siges at det kan holde dyrlægen væk. Det er nemlig ikke alle katte som er lige gode til at drikke rigeligt med vand, når de kun lever af tørfoder. Jeg bruger også vådfoder, når jeg er på udstillinger med mine katte. Vådfoder indholder meget vand over 80 %. Så hvis du vil være sikker på at din kat får væske nok på turen, kan du andvende vådfoder. Mange katte bliver stresset over at blive taget ud af sine vante omgivelser og ud i et nyt territorium (omgivelser) og defor spiser og drikker de ikke.

Royal Canin er vores hovedfoder i vores katteri og vi er medlem af deres Breeder Club.

Royal Canin var vores sponser til vores specialshow for tyrkisk van & tyrkisk angora lørdag den 1 april 2006 i Struer.

Royal Canin har lavet 3 nye produkter Det hedder Pure Feline n. 01 Beautè - Pure Felione n. 02 Slank - Pure feline n. 03 Vitalitè. Jeg købte 3 prøve poser a 300 gram for at se hvad de syntes om deres nye produkter. Vinderen af de 3 er Pure feline n. 02 Slank. Den bliver spist med det samme, så den kan Royal Canin godt lave i 10 kg. sække for min skyld og kattene.

Vi bruger Royal Canin til vores katte.

Nyeste kommentarer

11.11 | 10:18

Ja vi har 2 dejlige drenge tilbage. Osman hvid en glad, legesyg, meget s...

11.11 | 08:26

Hej. Har I nogle til salg, eller har de alle fået nye hjem. Mvh Pernille

07.10 | 20:52

Hej Vicki! Har en blå og en hvid tyrkisk angora tilbage. Du er velkomme...

20.07 | 16:55

Hej så blev der født tyrkisk angora killinger d. 8 juni 2022 Salgs klar 2...