Frankenthal DK TUV & TUA

Tyrkisk angora L kuld født: 20.04.2012

Først tyrkisk angora kuld i 2 år i Danmark 2012

L kuld 28.05.2012.

Frankenthals L kuld

Født: 20.04 2012 imellem 6.30 og 8.00.

Far: IC Murat von Kedi Arkadas, TUA w 61

Mor: Füsun von Frankenthal DK, TUA n 24

Ja  denne sociale og unikke racen er ikke særlig udbredt her i Danmark og mit L kuld er det første i 2 år her i landet som er registeret i Felis Danica/FIFe.

Füsun klarede fødselen utrolig flot til hendes alder og tid. Vandet gik lidt i halv syv og jeg gik på arbejde og overlod manden resten. Fødslen var færdig ved 8 tiden. Men som sin oldemor Aybike spiser hun helst vådfoder. Det er meget krævende at have 5 sultende killinger, når man i forvejen er en slank og elegant hunkat. 

Den 18. marts var hun slank og vi forventede 2 måske 3 killinger, men 5 var en overraskelse, da vi ikke kunne se det på hende. En fødselsvægt fra 82 til 112 gram var utrolig flot. Vi havde heller ikke forventet 4 hvide og 1 blå, måske en hvid og resten i andre forskellige farver. Vi var sikker på at Kaptajn Klo var en han og Wendy en hun. Resten tjekkede vi lidt senere og der er 3 hvide hanner og 1 hvid hun og 1 blå hun.

Der er en blå hun og jeg giver dem altid øgenavne som vi siger her nord for Limfjorden. Klokkeblomst var min første tanke, men hvad så med resten? "Ønskeøen". Så Peter Pan og Styrmand Smisk og Kaptajn Klo og Wendy. Men vi har siddet og kigge på tyrkiske L navne til dem som skal stå i stambøgerne.

Hun er en rigtig god mor og troede at hun ville kunne styrere de små i hulen og de kun gjorde hvad hun sagde. Det holdt næsten 3 uger og så var det slut. Men Klokkeblomst og Peter Pan var dem der stak hovederne ud af fødekassen først og kiggede på den store verden. De fulgtes ad når de var på "spring ture", men nu er det Klokkeblomst der er mest nysgerrig og stormer af sted ud i det blå.

Men Wendy, Styrmand Smisk og Kaptajn Klo holder sig nu heller ikke tilbage mere og det er ikke en nem sag at samle de 5 krudtugler til fotografering. Så kære dyrlæge I har noget at se frem til, når vi skal ud og vac. I & II gang.

De sidste uger kommer de med ind i kurven og op i sofaen så vi har lidt kontrol med hvor de er. Men verden er stor og farlig som 5 uger.

Men som 6 uger gammel, da kunne kurven ikke holde dem længere og de sprintede af sted i alle retninger. Det kunne godt være lidt svært at finde en enkelt eller 2, når de falder omkuld og sover. Men de "gamle" katte sladder altid hvor de har deres små hyggelige putter steder.

I dag den 8. juni er de så blevet 7 uger gammel. De sidste dage har vi give dem lov til at komme ind i stuen. De "gamle" katte er ikke så begejstret som mor Füsun. Hun nyder at komme ind og se dem på afstand og de får da heller ikke en hyggetår uden hun selv giver dem lov. Men tigge kan de og ja så pyt da.

De kommer længer ind og længer ind. Til at begynde med løb de kun ud i gangen og så tilbage, men efterhånden blev turene længere og længere og mere modig blev man da også.

Fredag d. 22. Juni 2012 skulle Füsun og killingerne til dyrlæge og vac.. Füsun sin årlige og killingerne den første. Vi tog klapvognen og kom mor først i, så de små en efter en. Det var nemt, da der foran er en lille klap som min mand kalder "bovporten". Igen smuttede ud. Vi fik løftet klapvogn og dem ind i vores VW transporter og så gik turen til dyrlægen.

Ude ved dyrlægen var der stor nysgerrighed over hvad klapvognen indeholdte. Vi kom ind og ikke længe efter kom der 2 praktikanter, som straks tog hver sin killing og nussede. De andre futtede hurtig rundt i lokalet. Mor blev først taget og hun vejede 3.4 kg, så hun er på vej til sin gamle vægt på de 3,5 kg. Det er hårdt at have 5, som stadig får lov at die som 9 uger.

Kønnene passede, så nu skal der bare søges stambøger. Morten (dyrlægen) fik sin sag for, men kuldet fik ros for deres opførelse på bordet og deres helbred var også ok. Der var lige et par stykker der ”peb”, da de blev prikket. Vi fik alle tilbage i klapvognen, men Peter Pan fandt ud af svagheden i vognen. Jo vi havde snakket om at der måske burde være et bånd der lukkede den åbning en killing kunne klemme sig ud af. Nu er det ikke snak mere, men der skal sættes et par bændler på, så vi kan lukke for smutvejen ud af klapvognen.

Ja de er ikke blevet vejet, da jeg har købt en ny babyvægt. Da de nu var blevet så store og de ikke kunne sidde stille andet i få sekunder tog jeg den i brug. Men kunne se at de umuligt kunne have taget godt 1 kg. På bare på 7 dage. Jo den viser alt for meget. Vil se om jeg kan få dem til at sidde i en stor skål på badevægten. Men der er meget livlige og selvstændige og der skal helst ske noget. Give dem mad før de er blevet vejet giver jo ikke den rigtige vægt, men de er så ”sløve” til at sidde stille det øjeblik eller?

Den 20. juli 2012 blev de så vac. II og fik Rabies, chip, pas og sundhedsbog og sundhedstjek. De fik også attester på Navlebrok-/Kryptorchid-/Høre attest fra Felis Dancia. Så der var en masse skrivearbejde til vores dyrlæge.

Vi tog klapvognen da det var det nemmest og man ikke skulle slæbe 5 killinger på 3 mdr.. I den alder er det blevet til nogle kg. samlet.  De tog det meget pænt når man tænker på at de skulle stikkes 2 alm. og chippen som er en kraftig nål. Det varede da heller ikke længe de fik kig på lamelgardinet og senere vasken hvor hanen løb, når man hoppede ned i vasken. Alt blev tjekket. Det var kun Kaptajn Klo som lå og ”sov” i klapvognen og han blevet taget til sidst.

Nu mangler de kun ormekuren.

Søndag den 5. august må deres mor Füsun undvære dem, da de skal på udstilling for første gang og vi er da også spændt på hvad de siger til en lang kører tur og hallen.

18. juni 2014. Füsun havde fået "fruestørrelse" efter killingerne var flyttet hjemmefra. I januar tog jeg beslutningen, at mor og datter kunne godt trænge til at komme ned i vægt. Benyttede mig af " Fun board", hvor der er 5 funktioner til at skulle hente tørkosten, før man kan spise. Ingen skåle med mad - kun vand.

Selv når "de damer" kommer i stuen og køkkenet med skåle med mad, ja så kaster de ikke sig over disse skåle. De foretrækker at spise af Fun board i stuen. Selv om det ville være nemmere med tørkosten i skålende. De får ellers slankefoder i deres egen board.

Vores dyrlæge sagde at det var godt gået at de havde slanket sig og kunne holde det. Så jeg vil anbefale dette, da katte kan få bl.a. sukkersyge m.m. og ja så kommer de på så specielkost resten af deres levetid.

D. 18. juni 2014 var Füsun fået sin vægt tilbage. De 170 gram hun vejer ekstra, følger hende alder og hun må ikke blive tyndere,

Füsun blev Murats kammer dame i 2019 og de hygede sig, men det var Füsun der bestemte over Murat.

Füsun fik konstateret kræft i tramen. Hendes blodprøver var ellers fine, ingen problemer med organerne, stoftskifte og havde ikke diabetis.

Så d. 6. august 2021 måtte vi tage afsked og sende hende over regnbuen. Hun blev over  13 år gammel.

 

 

 

 

Nyeste kommentarer

11.11 | 10:18

Ja vi har 2 dejlige drenge tilbage. Osman hvid en glad, legesyg, meget s...

11.11 | 08:26

Hej. Har I nogle til salg, eller har de alle fået nye hjem. Mvh Pernille

07.10 | 20:52

Hej Vicki! Har en blå og en hvid tyrkisk angora tilbage. Du er velkomme...

20.07 | 16:55

Hej så blev der født tyrkisk angora killinger d. 8 juni 2022 Salgs klar 2...